Már jövőre befuthat az olcsóbb Apple Vision Pro

Vágólapra másolva!
Egy okosszemüveg készítése is terítéken lehet a vállalatnál. Az Apple úgy látszik kicsit jobban ráfekszik a témára.
Vágólapra másolva!

Friss értesülésekkel állt elő az Apple kiterjesztett- és virtuális valóságos tervei kapcsán a Bloomberg. Mark Gurman újságíró tudomása szerint a 3500 dolláros Vision Pro headset mögött álló mérnöki csapat megfeszített tempóban egyszerre négy új terméken is dolgozik, ezek közül elsőként a sisak olcsóbb változata jelenhet meg, ráadásul már valamikor a jövő év során befuthat.

apple vision pro vr ar headset virtuális kiterjesztett valóság
A butítások ellenére sem lesz tömegek számára elérhető az olcsóbb Apple Vision Pro
Fotó: My name is Yanick / Unsplash

Az olcsóbb alatt persze nem olcsót kell érteni, ismeretei szerint a kedvezőbb árú Vision Pro olyan 2000 dollár környékén kerülhet piacra, így továbbra is egy drága rétegterméknek ígérkezik. Ennek ellenére komoly megkötéseket hozhat a már kapható testvéréhez képest: olcsóbb anyagokból készülhet és gyengébb hardvert kaphat, továbbá az EyeSight funkcióval sem rendelkezhet, ez mutatja a viselő kitakart arcát a headset előlapján.

Gurman szerint a Vision Pro második generációs változatát a tervek szerint 2026-ban dobná piacra az Apple, majd 2027-ben riválist állíthat a Meta és a Ray-Ban okosszemüvegének, továbbá a kamerával szerelt AirPods fülhallgató is ebben az évben jöhet.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!