Ezen a területen erősítenének az új csúcsmobilok

mobilozás fotózás mobilfotózás nyaralás vakáció
Fotó: Holly Mandarich / Unsplash
Vágólapra másolva!
Elsőként a OnePlus 13 futhat be ezzel az új szolgáltatással. Valószínűleg több csúcsmobil is követi majd ezt az irányt.
Vágólapra másolva!

Egy friss felmérés alapján nem egyszerű manapság megkérdőjelezhető fontosságú újításokkal eladni az okostelefonokat, a vásárlók java csak kézzel fogható előnyökért hajlandó új mobilt venni. A kutatás rámutatott, hogy az MI-s funkciók jelenleg a vevők ötödét sem képesek annyira lázba hozni, hogy leginkább ezek miatt kívánjanak új készülékért pénzt adni. Pláne annyit, amennyit manapság a csúcsmobilokért elkérnek.

Motorola Edge 50 Pro teszt
A valódi vízállóság például egy fontos szolgáltatás lehet.

Most újabb érdekes trend bontakozhat ki a prémium okostelefonok piacán, a hírek szerint a csúcskészülékek masszívan vízállóbbá válhatnak, a viszonylag elterjedt IP67 vagy IP68 helyett elsőként a OnePlus 13 már IP69-minősítéssel érkezhet.

Ez azt jelenti, hogy a teljes értékű porvédettség mellett a készülékek már a magas nyomású vízzel szemben is ellenállhatnak, elméleti síkon akár magas nyomású tisztítóval is letakaríthatóak lehetnek.

Ez persze nem hangzik túl életszerűen, bár például a pottyantós vécéből kihorgászott elektronikai eszközök esetében érthető, ha felmerül az ötlet.

Jó kérdés, hogy a hétköznapi használatra szánt mobiloknál mennyi értelme van IP68 fölé menni, viszont aki pusztította már el beáztatásos módszerrel a drága mobilját, annak paranoiából vonzó lehet a védettségi szint.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!