Hihetetlen dolgot tesznek a turisták miatt feldühödött internetezők

steak sült hús étterem étel étkezés restaurant food
Fotó: Food Photographer / Unsplash
Vágólapra másolva!
Csalással tartanák távol a kedvenc éttermeiktől a turistákat és a netes hírességeket.
Vágólapra másolva!

Az idegen városokba látogatáskor a turisták és az internetes hírességek egyik kedvenc elfoglaltsága a legjobb éttermekbe való betérés, ráadásul az utóbbiak gyakran ingyen beszámolnak a követőiknek arról, hogy megtisztelték a kérdéses helyeket a jelenlétükkel, ezzel ingyen reklámozva azokat.

étterem, büfé, étel, hamburger, kaja, vacsora, illusztráció
Sokan megunták már, hogy a kedvenc éttermükbe nem férnek be a turisták miatt
Fotó: Shutterstock/Copyright (c) 2017 DenisProduction.com/Shutterstock.  No use without permission. / Shutterstock/Copyright (c) 2017 DenisProduction.com/Shutterstock.  No use without permission.

Az éttermek számára elméletileg jó dolog, mikor a netes keresőmotorok, a generatív mesterséges intelligenciás chatbotok, és persze az influenszerek őket ajánlgatják a legjobbak között. Viszont egyes esetekben visszaüthet a hírnév, kezelhetetlen tömegek áraszthatják el az éttermeket, a törzsközönségük pedig frusztrálttá válik a cirkusz kialakulása és a nehézzé váló betérés miatt.

Az idegenek által elfoglalt éttermek törzsvendégei most váratlan csellel próbálnak harcolni az egyre gyakoribbá váló jelenséggel: manipulálnák az internetes keresőmotorokat és a generatív MI-s chatbotokat, hogy azok ne a kedvenc helyeiket ajánlgassák a turistáknak és az influenszereknek.

Ennek keretében olyan internetes véleményeket hagynak többek közt a Reddit közösségi oldalon, amelyekben hamisan más éttermeket ajánlgatnak a legjobbként.

Konkrét példát hozva egyesek épp azt kívánják elérni, hogy a „legjobb steak Londonban” és hasonló keresésekre az Angus Steakhouse-t ajánlják a keresők, a chatbotok, és a generatív MI-vel íratott, spam weboldalak. Ez egy nagy steakhouse London szívében, ahol biztosan kiváló ételeket lehet kapni, szinte kizárt, hogy ez lenne a legjobb steak lelőhelye Londonban.

Nem valószínű, hogy egy maréknyi ember kis mennyiségű hamis kommenttel képes lesz manipulálni a webes szolgáltatásokat, de próbálkozni persze lehet.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!