A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
3
Ezüstérem
2
Bronzérem
2

Emberölés-vád a Jackass miatt

Vágólapra másolva!
Eljárás indult egy osztrák pincérnő ellen, aki tavaly nyáron arra biztatta egyik felettébb ittas vendégét, hogy versenyezzen a Jackass című sorozat főszereplőivel.
Vágólapra másolva!
Forrás: ORIGO
A Jackass logója

Addig verte a fejét a falba egy tiroli étterem részeg vendége 2003 nyarán, amíg bírta, majd életveszélyes sérülésekkel kórházba szállították, ahol három héttel később meghalt.

A végzetes nyaktörésért a falatozó pincérnőjét tették felelőssé, aki ellen - közel egy évvel az eset után - gondatlanságból elkövetett emberölés miatt emeltek vádat. Az ügyész szerint a férfi annyira ittas volt, hogy már nem tudta, mit csinál, a nő azonban a Jackass sorozat életveszélyes mutatványainak utánzására biztatta. "Tudnia kellett volna, hogy az áldozat erős alkoholos befolyásoltság alatt állt" - mondta Herta Krainer, a vád képviselője.

A Music TV műsorának hatására más országokban is rendszeresen akadnak önjelölt kaszkadőrök, akik megpróbálják megismételni a tévében látott akciókat. A jelenség miatt főleg kamasz gyereküket nevelő szülők aggódnak, mert az utánzók általában a tizenévesek közül kerülnek ki.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!