Bíróság előtt a tévés zenekar

Vágólapra másolva!
A Rock Star: Supernova című műsor zenekara éppen hogy megtalálta frontemberét, a tagok viszont máris kezdhetnek azon gondolkodni, hogy mi legyen a banda új neve.  
Vágólapra másolva!

A műsor előző szériájában, a Rock Star: INXS-ben a legendás ausztrál zenekar kereste azt az embert, aki helyettesítené tudná jó kilenc éve elhunyt énekesüket, Michael Hutchence-t. A második tehetségkutatóban (ez a Rock Star: Supernova) egy direkt erre az alkalomra összeállt supergroup versenyeztette az ifjú tehetségeket.

A Supernova nevet kapott zenekar tagjai a Pamela Anderson ex-férjeként elhíresült, egyébként a Mötley Crüe-ben doboló Tommy Lee, a Metallica egykori basszerosa, Jason Newsted és a régebben a Guns N' Rosesban gitározó Gilby Clarke. Ehhez a díszes társasághoz csatlakozott nemrég a versenyt megnyerő kanadai fiú, Lukas Rossi.

Ha a zenészek játékával nem is, de a névválasztással mindenképpen volt egy kis hiba, ugyanis régóta létezik már egy másik, Supernova nevű együttes. Igaz, hogy a banda nem túl ismert - egyetlen híresebb számukat (Chewbacca) az azóta már kultfilmmé vált Shop Stop-hoz készítették -, de éppen ez volt a baj: mindenki róluk hitte azt, hogy ők nyúlták le a tévés zenekar nevét, hiszen míg a CBS-en futó show-nak epizódonként hétmillió nézője volt, az eredeti Supernova valószínűleg egész munkássága során nem adott el ennyi lemezt.

A kis zenekar így nem tehetett mást, mint hogy bíróság elé citálta a nagyokat - számítása bevált, Tommy Leenek és bandájának most már jogerősen kell új név után néznie. Az Epic Records már eddig is tűkön ült, hogy feltegye az internetre a tévés Supernova első két slágerét (It's All Love és Be Yourself & 5 Other Cliches), és novemberben már jönne az első nagylemez is - csakhogy egyelőre fogalmuk sincs, milyen néven harangozzák be az anyagokat.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!