Rendőrakadémia: nagyon durva

Vágólapra másolva!
Tán az RTL Klub sem hitte, hogy a már sokszor ismételt Rendőrakadémia-sorozat egyfajta adu ász lesz a nagy nyári, tévés pangásban. Az lett.
Vágólapra másolva!

Hetek óta komoly fölénnyel nyeri a csütörtök estéket az RTL Klub, köszönhetően a hol idétlen, hol csak szimplán bárgyú Rendőrakadémia-sorozatnak. Látszik, hogy nyári estéken a kereskedelmi tévék elé fáradtan lerogyó nézők csak kikapcsolódni akarnak, nem gondolkodni a világ nagy dolgairól, így nem is csoda, hogy a kissé egyszerű vígjáték tarol.

A célcsoportban, az ötven alatti felnőtt nézőknél, főműsoridőben (este hét és tizenegy közt) július 5-én, az RTL Klub 34 százalékot csinált, egy hétre rá 43-at, utána közel 40-et: tegnap pedig a Rendőrakadémia negyedik részének erős eredményei miatt is, 40,2 százalékot ért el. Eközben a TV2 kétszer is 20 százalék alatt maradt, az m1 a négy csütörtök estén nem vitte át a 10 százalékot, a Viasat pedig 5,4-et ért el tegnap. Figyelem, végig a 18-49-es csoportnál mért adatokról beszélünk.

A fiatal nézők komoly része figyeli az amerikai vígjátékot, mert az első, 1985-ös rész 41,6 százalékos közönségaránnyal ment, a másodikat pedig már a tévéző fiatalok fele nézte, ami már-már meghökkentő adat, figyelembe véve, hogy számos más, magyar nyelvű csatorna kínált ugyanekkor más filmeket és sorozatokat. A tegnapi, negyedik részt is 44,4 százalékkal írhatták a nagykönyvbe, és még nincs vége, mert jövő héten jön az ötödik rész, amikor Miamiba mennek.

Forrás: [origo]

Az USA-ban a sorozat első darabja volt nagyobb siker a mozikban, aztán egyre csökkent a bevétel. A negyedik még hozott pár dollárt, de a folytatásra már ráuntak a nézők.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!