A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Kegyetlen vetélkedő közeleg

Vágólapra másolva!
Augusztus 25-től új, naponta jelentkező kvízműsort láthatunk a TV2-n: jön a pszichológiai csavarra építő Cápák.
Vágólapra másolva!

Bár a műveltségi vetélkedők kezdenek kimenni a divatból, és helyüket az inkább erőt és ügyességet igénylő játékok veszik át, úgy tűnik, egy kényes pszichológiai helyzetre építő kvízműsornak még mindig van létjogosultsága a piacon.

A TV2-n hamarosan induló Cápák ebbe a kategóriába tartozik: itt három, egymást korábban nem ismerő játékosnak kell egyesítenie a tudását, közösen kell válaszolnia az elhangzó kérdésekre - a fődíjat tehát csak hibátlan csapatmunkával lehet megnyerni.

A csavar a történetben ott van, hogy a közösen megszerzett nyereményt a játék végén egyenlőtlenül osztja szét egy számítógép. Ha a játékosok (vagyis a "cápák") ezután nem tudnak megegyezni a pénz elosztásán, mindannyian nyeremény nélkül távoznak.

A szituáció némileg emlékeztet az Unan1mous című realityre: ebben kilenc idegent zártak össze egy bunkerben, és nekik kellett eldönteniük, hogy ki nyerje meg közülük a másfél millió dolláros főnyereményt. A döntést csakis egyhangúlag hozhatták meg, az össznyeremény pedig az idő haladtával egyre csökkent.

A Cápák-at augusztus 25-én láthatjuk először a TV2-n, ez után minden hétköznap, 17.30-tól jelentkezik.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!