A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Százmilliók nézték Jackson búcsúztatását

Vágólapra másolva!
Pontos adatok nincsenek, de mindenképp a világ egyik legnézettebb tévés eseménye volt Michael Jackson gyászszertartása.
Vágólapra másolva!

Magyarországon a CNN-en és - Ördög Nórával - a Reflektor tévén lehetett követni Jackson búcsúztatását, de nézettségi számokat nem tudott adni utóbbi csatorna, nem rendelkeznek AGB-adatokkal. Az amerikai adatokat viszont lehet már tudni, a Nielsen 31,1 millió tévézőt mért, ami kevesebb, mint a Diana hercegnő temetésekor jegyzett 33,2 millió, és jóval kevesebb, mint egy izgalmasabbnak ígérkező Super Bowl hoz. Fontos szempont viszont, hogy helyi idő szerint reggel tíz és délután egy közt volt a műsor, ilyenkor amúgy is az estinek a töredéke a nézőszám - tehát főműsoridőben, este sokkal többen ültek volna a készülék elé.

Lady Di 1997-es temetésekor az internet nem volt ennyire népszerű, elterjedt, így a mostani számokhoz érdemes hozzáadni azokat is, akik weben vagy mobiltévén követték az eseményeket. Az msnbc.com-on 19 millióan figyelték, a cnn.com 10,5 millió nézőt, a foxnews.com pedig 3,4 milliót regisztrált. A mérések szerint ennél nagyobb érdeklődés volt online Barack Obama elnöki beiktatásakor.

Az összesített tévés nézettségről pontos szám tehát nincs, de azt tudni, hogy Nagy-Britanniában 6,5 millióan nézték a szertartást, de több, népesebb országban (Brazília, Franciaország, Németország) is jó nézettséget regisztráltak.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!