A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
3
Ezüstérem
3
Bronzérem
2
HUNMagyarország
20:35VízilabdaHungary-USA

Nem tért magához a TV2 a félnapos elsötétítéséből

Vágólapra másolva!
Január 2-án 12 órás műsorszünet volt a TV2-n, a nézettség nullára esett. Korábbi években sokszor mértek 2-3 százalékot sötét képernyő mellett is, ez most változott.
Vágólapra másolva!

Január 2-án félnapos műsorszünet volt a TV2-n, 12 és 24 óra között, egy 2009-es Joshi Bharat-adás miatt bűnhődött a csatorna. Az NMHH elődje, az ORTT döntése ellen fellebbezett a csatorna, ezért húzódott ilyen sokáig az ügy.

A nézettség ennek megfelelően a nullára esett: 18-49-ben a Tények szerény déli 4,3 százalékos közönségaránya előbb lezuhant 0,3-ra az elsötétítés első 15 percére, majd a Nielsen stabilan 0 százalékot mért éjfélig. Az odakapcsolók elolvasták a fekete képernyőre kiírt szöveget, értelmezték, majd kapcsoltak is tovább, mivel egyértelmű volt, hogy éjfélig nem lesz adás. Korábbi években a Nielsen többször mért 2-3 százalékot elsötétítésnél, amikor a nézők nem tudták, mikor tér vissza a kép.

A tematikus tévék, a SuperTV2, a Fem3 mellett az RTL-es Híradó és a Fókusz volt a nyertese a rivális ideiglenes leállásának, előbbi 38,9 százalékos közönségaránnyal ment, azaz a Tények nézőinek jó része átment az RTL-re. Az Éjjel-nappal Budapest és a Barátok közt 30 százalék körül teljesített, ami jó, de nem kiugróan magas az amúgy is népszerű műsorok esetében. A TV2 éjfél utánra már nem tudott jó számokat elérni, az éjfélkor képernyőre küldött Tények 4,5 százalékot szállított a 18-49-es korosztályban.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!