Románia
18:002024. július 02.
Hollandia
Ausztria
21:002024. július 02.
Törökország

A mutálódó vírusról és az internetes átverésekről szól a mai Egyenlítő

Vágólapra másolva!
Az április 10-i Egyenlítő HomeOffice három nagyobb témával jön délután ötkor és este tizenegykor az Ozone TV-n.
Vágólapra másolva!

A műsor első részében Dr. Klenancz Miklós ügyvéddel a koronavírus nyomán kialakult, egyszerűnek tűnő, ám valójában meglehetősen bonyolult büntetőjogi helyzetet vizsgálják. Egészségügyi szempontból a köhögés és a tüsszentés, szociológiai szempontból pedig a rémhírterjesztés lett napjaink elsődleges témája, ennek törvényi nehézségeiről, magyarázatairól szóló beszélgetés során hasznos, jogi fogalmak tisztázására is sor kerül, így például az életünket teljes mértékben meghatározó kijárási korlátozás kifejezés pontos jelentése is.

A kép illusztráció Fotó: Koncz Márton - Origo

A második téma a hoax: az internet kora az információ olyan mértékű robbanását idézte elő, hogy a hírek között sokszor nehéz különbséget tenni. Nemcsak abból a szempontból, hogy objektív vagy szubjektív tényt közöl, de megbízhatóságuk tekintetében sem. Az álhírek működési elvéről, hatásairól és etikusságáról beszélgetnek az adásban Réz András médiaszakértővel, aki elmondja, miért tartja a demokratizált hírkibocsátás korának emberét kevésbé kritikus, ám közben óriási veszélynek kitett személynek.

A harmadik részben Dr. Rusvai Miklós virológus egy olyan jelenséget tisztáz, amelyről egyre többet hallani manapság a médiafelületeken, ez a mutálódás. A koronavírus esetleges átalakulása a vírusok mutációs folyamatának átfogó ismertetésén kerül bemutatásra a beszélgetésben, amely során kiderül, mekkora változást, bonyodalmat okozhat egyetlen apró hiba a biológiai sejtek szintjén. Hogy ez miképpen fog megjelenni a koronavírus esetében, arra több forgatókönyv is létezik, ezeket vesszük most sorra.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről