A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Az Exatlon férfi győztese elmondta, mi segített neki a döntőben

Exatlon győztesek
Vágólapra másolva!
A 15 milliós nyereménynek persze nagyon örül Böjte Dávid „Dave", aki lakást szeretne venni előbb-utóbb a TV2-től kapott összegből. Arra is nagyon büszke, hogy sok nemzet sportolói használták a dominikai ügyességi-akadálypályákat, de az egyiken ő tartja a pályarekordot.
Vágólapra másolva!

A női győztes, Busa Gabi eleinte csak annyit akart elérni, hogy ne ő legyen az első kieső. „Úgy voltam vele, hogy egy-két hetet leszek játékban, de lesznek nálam gyorsabbak, jobbak, és jövök haza. Amikor Zsolt kiesett, az volt a legnehezebb, mi már korábbról ismertük egymást" – mesélte a Mokkában. „Minden egyes futamhoz úgy álltam oda, hogy csak azt akarom megnyerni, csak arra koncentrálok" – emlékezett.

A díjat beteszi a kick-boksz világbajnoki érmek, serlegek közé. Nem lehet összehasonlítani az élsportot és a tévés sportvetélkedőt, véli, mindkettőnek megvan a szépsége, hiszen ugyanúgy meg kellett küzdeni a vébécímekért és az Exatlon-trófeáért is. A pénzt még nem tudja, mire költi, óvatosan gazdálkodik vele.

TV2

Dave viccelődve nyitott, alaptermészetéhez híven, amikor a műsorvezetők azt hozták szóba, hogy voltak mélypontjai, úgy reagált, hogy „igen, hazajönni". Komolyra fordítva a szót elmesélte, hogy voltak nehézségek a játék elején, de mindenkitől normális kapcsolatban vált el. „Nem volt benne a műsorban, de volt egy pályarekordom, pedig minden exatlonossal összevetették. Imádtam a pályákat, azt, hogy élsportolók ellen lehetett menni" – lelkendezett.

Dave szerint sokat segített neki, hogy az összes bajnok neki drukkolt a végén, így tudta megnyerni a versenyt, olyanok előtt, akik nála is jobb statisztikával bírtak. A nagy döntőről itt olvashat bővebben, itt pedig képgalériát talál.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!