A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
3
Ezüstérem
2
Bronzérem
2

2020 legnagyobb sorozatsikere volt, a főszereplő készül a folytatásra

A vezércsel
Vágólapra másolva!
A vezércsel főszereplője szerint Hollywoodban soha nem szabad azt mondani, hogy soha.
Vágólapra másolva!

Érdekes tud lenni egy sorozat, amely az ötvenes években kezdődik, és hosszan mutat egy kissé közönyös, egykedvű kislányt, amint egy árvaház szürke, dohos pincéjében sakkozik egy mogorva öregúrral? Nem hinné, de igen, hamar beszippantja a nézőt az atmoszféra, a sztori és a képi világ, mert igényesen, látványosan adják vissza a készítők az ötvenes-hatvanas évek Amerikáját, az előkelőbb kertvárost, a lakásbelsőket, az iskolai tereket, a csillogó vegasi hoteleket. Anya-Taylor Joy remek benne, de meg kell dicsérni a kis Isla Johnstont, aki a gyerekkori Beth Harmont alakítja a sorozatban – írtuk róla nemrég.

IMDb

A vezércsel meglepetésként érkezett tavaly októberben, senki nem várt tőle ilyen nagy sikereket, de szerette a közönség és elismerte a kritika. Anya Taylor-Joy imádta forgatni, és annak ellenére, hogy kifejezetten limitált szériának készült, kezdéssel és befejezéssel, él a remény, hogy folytatódjon. „Annyira szürreális és egyben csodálatos, hogy az emberek egy második évadot akarnak.

és nem is volt róla szó. De ahogy mondják Hollywoodban, soha ne mondd, hogy soha" – nyilatkozta. Szerinte nagyon érdekes lenne látni Beth karakterét, mint felnőtt, anya, aki már letette a poharat (a sorozatban elég sokat ivott és gyógyszerezte magát).

Forrás: Charlie Gray/Netflix

De hiába szerzett Taylor-Joy Golden Globe- és Screen Actors Guild Awards-jelöléseket a szereppel, hiába nőtt meg az érdeklődés a sakk iránt világszerte, azt nem szabad elfelejteni, hogy a sorozat Walter Tevis azonos című, 1983-as regénye alapján készült, ennek pedig nincs folytatása.

Hollywood azonban szereti azonban újra felmelegíteni a régi sikereket:

napokon belül indul A bárányok hallgatnak folytatása tévésorozatként, újabb évadot kapott a Walker, sőt, A szolgálólány meséje is, amelynek szintén egy befejezett regény volt az alapja, úgyhogy az sem kizárt, hogy a Netflix már megbízott pár írót, hogy dolgozzon egy lehetséges folytatáson, és majd 2022-ben előjönnek vele.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!