Vincze Lilla: A Dal erőssége a műfaji sokszínűség

Vincze Lilla
Vágólapra másolva!
Rutinos zsűritagnak számít Vincze Lilla, akit a közmédia dalversenyében már harmadik alkalommal láthatnak a nézők. Értékeléseit az őszinteség és az építő kritika jellemzi, de arra mindig nagyon ügyel, hogy véleményével ne bántsa meg az előadókat.
Vágólapra másolva!

A Dal 2021 ítésze az M5 csatorna kulturális magazinjában, a Librettóban mesélt a dalválasztó show különlegességéről, és azt is elárulta, milyen zenei műfajt hiányol még a palettáról.

EMLÉKEZNI A LEGENDÁKRA, AKIK NÉLKÜL NEM LEHETNE UTAT MUTATNI A MAI FIATALOKNAK

– nyilatkozta Vincze Lilla A Dal 2021-ben előadott Bergendy-megemlékezés kapcsán.

A megható produkcióban a dalverseny tavalyi döntőse, Ember Márk volt a partnere, kinek nagyra értékeli munkásságát. "Rövid időnk volt arra, hogy összehozzuk az előadást, nagyon nehéz három és fél percbe belefoglalni egy egész életművet. (...) Márkról újra bebizonyosodott, hogy nemcsak egy nagyon tehetséges színművész, hanem kitűnő muzsikus is" - tette hozzá.

A zsűritag elmesélte hogyan választották ki azt a 40 szerzeményt, amely végül versenybe szállhatott a show tizedik évadában. "Több mint 400 dalt úgy hallgatunk meg, hogy nem tudtunk az előadóról semmit: nem láttuk őket, fogalmunk sem volt arról, hogy ki a dalszerző, az énekes. Akikről azt gondoltam, hogy jól ismerem a hangjukat, még azokat sem tudtam beazonosítani" - mesélte.

MTVA\Zih Zsolt

A művésznő szerint A Dal erőssége már tizedik éve abban rejlik, hogy számos zenei stílus esélyt kap a versenyben. A műsor segítségével akár a rétegműfajok képviselői is bemutatkozhatnak a nagyközönség előtt. "Jómagam a klasszikus zenétől, a rock and rollon át, a popzenéig sokféle műfajt kipróbáltam már,

ÉPPEN EZÉRT ÖRÜLÖK ANNAK, HOGY A DALBAN IS SZÍNES A ZENEI PALETTA.

Ennek ellenére még mindig vannak olyan műfajok, amelyek nem jelentek meg, például a sanzon, ami nagyon közel áll a szívemhez. Ebből ugyan Pejtsik Panna az idei évadban mutatott egy kis ízelítőt, de szívesen látnék több ilyen előadást is a dalválasztó show-ban" - idézte a Bors Vincze Lillát.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről