Meghalt George Segal

ABC's "The Goldbergs" - Season Seven episodic
GOLDBERGS - "The Return of the Formica King" - Business rival and nemesis "Formica" Mike attempts to make an offer Murray can't refuse by buying Ottoman Empire. Meanwhile, Adam offers Ms. Cinoman his and Erica's original show when William Penn cannot secure the rights to a well-known spring musical to stage on an all-new episode of "The Goldbergs," WEDNESDAY, APRIL 15 (8:00-8:30 p.m. EDT), on ABC.
Vágólapra másolva!
Meghalt George Segal Oscar-díjra jelölt, nagy amerikai színész, a Nem félünk a farkastól és az Egy kis előkelőség hajdani főszereplője.  Nemrégen A Goldberg család-ban láthattak a tévénézők, 1967-ben jelölték Oscar-díjra. 87 éves volt.
Vágólapra másolva!

George Segal azután halt meg, hogy a szívműtétje közben komplikációk léptek fel.

Összesen 126 filmben és sorozatban szerepelt 1960-tól kezdve, utoljára A Goldberg család-ban láthattuk, ahol a Papinak becézett nagyapát játszotta, a nyolc évad eddigi összes epizódjában benne volt.

George Segal A Goldberg családban Forrás: ABC

Hosszabban, közel 150 epizódban szerepelt a Divatalnokok-ban is. A hatvanas, hetvenes években különösen sikeres filmszínész volt, a Nem félünk a farkastól mellékszereplőjeként Oscar-díjra is jelölték 1967-ben, Richard Burton és Elisabeth Taylor mellett ő játszotta a fiatal pár férj figuráját.

Olyan filmekben játszott, mint A leghosszabb nap, a Bolondok hajója, az Elveszett dicsőség vagy A bagoly és a cicababa, a The New Interns-ért és az Egy kis előkelőség-ért pedig megkapta a Golden Globe-díjat is.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről