A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Berki Krisztián újra bíróság elé állhat, milliókkal tartozhat

Berki Krisztián
Vágólapra másolva!
Berki Krisztián állítólag nem hajlandó kifizetni egy lakberendező párt, akikkel együtt dolgozott.
Vágólapra másolva!

Anikó és Szabolcs azt a fővárosi lakást alakította át, amely az Édes élet című realityben is látható volt és amely egyébként a Blikk információi szerint Berki Krisztián édesapjának nevén van - ennek a felújításáról egyezett meg a lakberendezőkkel. A lap azt írja, az egyezség úgy szólt, a munkáért cserébe Anikóék 12 vagy 16 hónapig rendelkezhetnek az ingatlannal, ám amennyiben ez nem valósul meg, minden ledolgozott napért 80 ezer forint munkadíjat számíthatnak fel.

"Korábban laktam a Nánási úton és látásból ismertem Krisztiánt. Elköltöztem, de mivel szerettem a környéket, néztem a hirdetéseket, így bukkantam rá a lakásra, amelyet a felesége, Mazsi hirdetett, havi 180 ezer forintért" - emlékezett vissza Anikó a 2020-ban történtekre.

Elmondása szerint a lakás legalább egy éve üresen állt, szinte lakhatatlan állapotban volt, az ott lévő bútorok sérültek, töröttek voltak, tehát használhatatlanok,

a hűtőben hosszú ideje penészedett a benne hagyott élelmiszer. Felajánlotta, hogy lakberendezőként párjával felújítják, az árát pedig lelakják. 2021-ben megállapodtak, a szerződés Anikó és Mazsi cégei, valamint Berki Ferenc közt jött létre.

Forrás: Berki Mazsi

"Úgy beszéltük meg, én megtervezek mindent, lemenedzselem a folyamatokat, ők pedig fizetik a szükséges anyagköltséget.

Berkiék elképzelése az volt, hogy egy luxus lakást építsünk nekik, olyat, mintha minimum egy ötcsillagos szállodai lakosztály lenne.

Mazsi állította, ne aggódjunk, állította, mindenre szerez szponzort, biztosít közösségi médiás, tévés megjelenést nekünk és a közreműködő cégeknek is, amelyektől a kapcsolataim révén kedvezményeket is kapott, ám ezek a megjelenések csak részben valósultak meg" - mondta, majd hosszan elmesélte azt is, hogy kezdődtek a problémák.

"Nem akartunk bíróságra menni, a megegyezést szorgalmaztunk, ezért teljesítettük, amiben megállapodtunk, elvégeztünk minden munkát. Utána szerettünk volna elszámolni, átadni a kulcsokat, ám erre sem volt lehetőség, mert Krisztiánék minden találkozót lemondták, s egy idő után eltűntek, nem reagáltak a megkereséseinkre. (...)

Kiállítottuk a számlát, de senki sem vette át, a megkereséseinkre, felszólító levelünkre sem jött válasz. Nagy szükség lett volna a pénzre, hogy vissza tudjuk adni az öcséméknek, ezt elmondtam Berkinek, aki utólag azt állította, megzsaroltam, pedig csak könyörögtem, hogy fizesse ki a munkánkat – mesélte Anikó, aki átadta a papírokat az ügyvédjének.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!