A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Meghalt Paul Sorvino

144th Kentucky Derby - Unbridled Eve Gala GettyImageRank1 People Looking At Camera USA Kentucky One Person Louisville - Kentucky Photography Kentucky Derby Paul Sorvino Arts Culture and Entertainment Gala Attending Galt House Hotel & Suites Unbridled Eve
LOUISVILLE, KY - MAY 04: Paul Sorvino attends the Unbridled Eve Gala during the 144th Kentucky Derby at Galt House Hotel & Suites on May 4, 2018 in Louisville, Kentucky. Michael Loccisano/Getty Images fro Unbridled Eve/AFP (Photo by Michael loccisano / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)
Vágólapra másolva!
Meghalt Paul Sorvino amerikai színész, aki több mint 170 filmben és sorozatban játszott a pályája során. Egyik legnagyobb szerepét Martin Scorsese remekművében, a Nagymenőkben játszotta - Robert De Niro, Joe Pesci és a néhány héttel ezelőtt meghalt Ray Liotta partnereként.
Vágólapra másolva!

Paul Sorvino 83 éves volt. Gyászolja többek között lánya, Mira és fia, Michael, akik szintén színészek lettek. Mira Sorvino egyébként Oscar-díjat kapott egy Woody Allen-filmért - ez, mármint az Oscar, nagy színész apjának sohasem sikerült.

Paul Sorvino 2018-ban Forrás: Getty Images via AFP/2018 Getty Images/Michael Loccisano

Sorvinót a legtöbben feltehetően a Nagymenőkből ismerhették a Paul Varióról mintázott maffiózó, Paul Cicero szerepéből, de egyébként is többször alakított maffiózót – például a Nem írnek való vidékben Tony Salernót.

Ray Liotta, Robert de Niro, Paul Sorvino és Joe Pesci, Nagymenők Forrás: Collection ChristopheL via AFP/© Warner Bros/Warner Bros

A törvény másik oldalán, rendőrként, nyomozóként is sokszor megjelent a szerepeiben, az Esküdt ellenségekben több mint 30 epizódban játszott.

Többek között olyan filmekben és sorozatokban tűnt még fel, mint a Haláli meló, a Vörösök (Warren Beatty rendezte az Oscar-díjas filmet, Jack Nicholson és Diane Keaton partnere volt Sorvino), a Nixon (Oliver Stone filmje, a producer Andy Vajna volt), a Rómeó és Júlia, a Pénz beszél, az Édes élet olasz módra, a Szívem csücskei vagy A végrehajtó – összes munkáját itt találja összegyűjtve.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!