Újra börtönbe kerülhet Fekete Dávid

Fekete Dávid
Vágólapra másolva!
Bár Fekete Dávidot 10 nappal ezelőtt házi őrizetbe helyezték, lehet, hogy ez nem marad így.
Vágólapra másolva!

Sokan, főként a károsultak felkapták a fejüket, amikor kiderült, hogy Fekete Dávidot kiengedték a börtönből, vagyis házi őrizetbe helyezték. A 320 milliós csalással és sikkasztással vádolt zenész boldogan költözött a győri luxuslakásba, ahol édesanyja él, ugyanakkor egyáltalán nem lehet biztos benne, hogy sokáig tart majd az "idill".

Az ügyészségnek ugyanis a döntéstől számítva 15 napja van arra, hogy megvétózzák a bírói döntést, vagyis kérjék, hogy Dávidot vigyék vissza a börtönbe.

Hivatkozási alap lehet például a tanuk befolyásolásának lehetősége, és az esetleges szökés, elrejtőzés is jogalap lehet a döntés megváltoztatására. Akárhogy is, a bíróságnak hamarosan döntenie kell, helyben hagyja a 10 napja meghozott döntést, vagy felülírja azt és az énekest visszaküldik a börtönbe.

Forrás: Instagram/Fekete Dávid

Erre jó eséllyel pénteken, de legkésőbb hétfőn sort kerítenek, hiszen 18-án kezdetét veszi a nyári ítélkezési szünet, és persze a határidő lejárta is éppen aznapra esik.

A Ripost felkereste Fekete Dávid ügyvédjét, dr. Kaposi Gergelyt, hogy megtudjuk milyen esélyeket lát arra, hogy ügyfele házi őrizetben maradjon, de egyelőre türelmet kért.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről