Börtönbe kerülhet az Omega aranylemezét áruló tolvaj

Molnár György; Kóbor János; Debreczeni Ferenc; Mihály Tamás; Benkő László csoportkép díj ÉPÜLET FOTÓ FOTÓ ÁLTALÁNOS FOTÓTÉMA kitüntetés Kossuth-díjas Omega együttes parlamenti folyosó zenekar
Budapest, 2013. március 15. Molnár György, Kóbor János, Debreczeni Ferenc, Mihály Tamás és Benkő László (b-j) Liszt Ferenc-díjas előadóművészek, az Omega együttes tagjai, miután átvették a megosztott Kossuth-díjat Áder János köztársasági elnöktől a Kossuth- és Széchenyi-díjak, valamint a Magyar Érdemrend kitüntetéseinek ünnepélyes átadásán, az 1848-49-es forradalom és szabadságharc évfordulója alkalmából a Parlament kupolacsarnokában 2013. március 15-én. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
Vágólapra másolva!
Akár börtön is várhat arra a férfira, aki az interneten próbálta meg eladni az Omega egyik aranylemezét – amely azonban vélhetően Kóbor János tulajdona volt.
Vágólapra másolva!

Mint írtuk, elképesztő összegért próbálta meg eladni valaki az Omega aranylemezét, amelyet egyenesen Kóbor Jánostól, illetve az együttes stúdiójából lophatott el.

Az Omega 2013-ban Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

A hirdetés már el is tűnt (miután médianyilvánosságot kapott), a hirdető ellen viszont még mindig indulhat eljárás: "Nincs szükség arra, hogy bárki feljelentést tegyen a kérdéses ügyben. Mivel a gyanítható bűncselekmény hivatalból üldözendő, úgynevezett közvádas eljárást von maga után. Azaz, ha a rendőrségnek a tudomására jut egy esetleges lopás, akkor az eljárást, vagyis a nyomozati cselekményeket meg kell indítania" – idézte a Ripost az Omega ügyvédjét, Futó Barnabást.

"Egyelőre nem lehet tudni, hogy egy eredetivel, vagy egy másolattal van-e dolgunk. Ennek a kiderítése nyomozati cselekmény, majd pedig egy igazságügyi szakértőnek kell megállapítania, hogy a lemez mekkora értéket képvisel, és mekkora kár érte a tulajdonost vagy tulajdonosokat az eltulajdonításával" – tette hozzá a jogász.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről