Franciaország
18:002024. július 01.
Belgium
Portugália
21:002024. július 01.
Szlovénia

Vilmos hercegen és Katalin hercegnén múlhat egész Nagy-Britannia sorsa

Katalin hercegné, Vilmos herceg
Fotó: Instagram.com/_kate_middleton_royal/
Vágólapra másolva!
Királyi szerzők elemezték a brit királyi család jelenlegi helyzetét, főleg azt, hogy Károly király és Katalin hercegné súlyos betegsége milyen hatással lehet a monarchiára.
Vágólapra másolva!

Vilmos herceg és Katalin hercegné jelenleg "az ingatag monarchia pillérei" Nagy-Britanniában, kis túlzással rajtuk múlhat az egész uralkodói rendszer fennmaradása – olvasható a Fox News riportjában, amely arra is keresi a választ, hogy milyen hatással lesz Nagy-Britannia jövőjére Károly király, illetve Katalin hercegné súlyos betegsége.

Vilmos és Katalin, akik messze a legkedveltebb tagjai a királyi családnak, valójában azok a pillérek, amelyeken a monarchia jövője nyugszik.

Ha bármelyikük meginog, az egész összeomolhat. Jelenleg Katalin a legsérülékenyebb állapotban van. A talaj Katalin alatt nagymértékben megmozdult. Csak az idő fogja megmutatni, hogy képes lesz-e erős maradni" – mondta a Fox Newsnak Christopher Andersen királyi szerző, akinek több könyve (köztük a Vilmos és Kate – Királyi románc is) olvasható magyarul.

Egy másik királyi szakértő, Katie Nicholl nemrég arra mutatott rá, hogy a brit királyi palotának nem volt B terve a kialakult helyzetre, így komoly gondba kerültek, miután a 75 éves királyt és 42 éves menyét szinte egyszerre diagnosztizálták rákkal.

Ez nem egy nyilvános botrány volt, nem is egy olyan válság, mint egy lemondás.

Mindenesetre Károlyt újra gondolkodásra késztette a karcsúsított monarchiával kapcsolatban, illetve arról, hogy miként szolgálhatná a legjobban a népet. A hatalmas Windsor-ház, amelynek élén nemrég még a világ leghosszabb ideig uralkodó királynője állt, hirtelen nagyon sebezhetőnek tűnt" – írta Katie Nicholl a Vanity Fairben.

III. Károly király egyébként még wales-i hercegként kezdett bele a monarchia karcsúsításáért folyó harcba, hogy minél jobban szűkítse a lehetséges uralkodók körét, a közvetlen királyi családra koncentrálva. Az elképzelésnek már akkor látszottak a hiányosságai, amikor Harry hercegék elhagyták Nagy-Britanniát, András herceg pedig óriási szexuális zaklatási botrányba keveredett, így a monarchia több "arca" kiesett.

Idén januárban volt már legalább két olyan hét is, amikor a négy legfontosabb királyi szereplő (Károly király, Kamilla királyné, Vilmos herceg és Katalin hercegné) közül egyedül Kamilla királyné tudott nyilvánosan megjelenni, miután Vilmos a felesége lábadozását felügyelte – a hivatalos ügyektől való efféle elmaradásoknak pedig hosszú távon pusztító eredménye lehetne.

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről