Katy Perry rossz zászlóval szurkolt az angoloknak az Eb-döntőn

Katy Perry
Katy Perry
Vágólapra másolva!
Katy Perryt sok követője támadta, miután egy emojiban rossz zászlót használt az Eb-döntő alatt.
Vágólapra másolva!

Számtalan szurkoló mellett Katy Perry is követte a vasárnap Berlinben rendezett Eb-döntőt, amelyen a spanyolok az angolokkal csaptak össze – és végül 2-1-re nyertek, ezzel negyedszer lettek Európa-bajnokok.

A világhírű amerikai énekesnő az angoloknak szurkolt, így igen csalódott lehetett a spanyolok győzelme miatt – de nemcsak emiatt volt rossz estéje, hanem mert a követői jó része nekitámadt, miután a posztjában az emojik között nem sikerült eltalálnia, hogy melyik az angol zászló.

"A futball hazatér" – írta támogató posztjához Katy Perry a korábbi Twitteren, vagyis az X-en, az angol zászló helyett azonban a brit lobogót szúrta be emojiként, vagyis nem a vörös keresztet használta fehér alapon, hanem az ismertebb Union Jacket.

Ezzel csak az volt a gond, hogy a Union Jack az egész Egyesült Királyság zászlaja, miközben az Eb-n hagyományosan annak tagországai külön versenyeznek, az angol mellett van skót, walesi és északír fociválogatott is.

"Ez az a zászló. Szívesen" – mutatta meg valaki a helyes emojit, miközben mások támadóan, netán ironikusan viszonyultak Katy Perry posztjához. "Kösz, legközelebb próbáld meg a megfelelő zászlót használni" – írta másvalaki, akit a Daily Mail is idézett.

Nem tért haza a futball

Más kérdés, hogy Katy Perryre a híres szlogen ("a futball hazatér") használata miatt is mérgesek lehettek sokan, a korábbi 80-szoros angol válogatott focista, Gary Lineker ugyanis kifejezetten kérte, hogy ne használják, mert szerinte inkább baljós előjel, mint kabala. 

A jelmondat egybéként az 1996-os, Angliában rendezett Európa-bajnokságra írt dalra, a Football's Coming Home-ra utal, amely azóta az első számú slágere az angol szurkolóknak, akik nagyon szeretnék már, hogy a foci őshazájának tartott Anglia végre ismét nyerjen egy trófeát – ami azonban 2024-ben sem sikerült, bár ez aligha a jelmondat használatán vagy mellőzésén múlt.

Ha már unja az Eb-ről szóló cikkeket, és Katy Perryt inkább tangában vagy kilógó mellekkel nézné meg, akkor ide vagy ide kattintson!

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről