Mesefigurák, akik ellopják a showt a főszereplők elől!

Meseszereplők, akik ellopták a showt, Meseszereplőkakikelloptákashowt, Lajhár Villám
Villám
Fotó: Photo12 via AFP/Walt Disney Pictures
Vágólapra másolva!
Nyávogó mókusmajom, szenilis érzelem és egy igazi közalkalmazott. Néhány vicces mesefigura, akik pár perc alatt ellopják a show a főhősök elől.
Vágólapra másolva!

Kedvenc animációs- vagy rajzfilmjeink hőseinek sorsát néha sok-sok részen keresztül követjük nyomon. Sokszor azonban nem rájuk emlékszünk, hanem azokra a mesefigurákra, akik egy-két jelenet alatt az egész filmet ellopják vicces jelenlétükkel vagy poénos dumáikkal. 

Mesefigurák,Meseszereplők, akik ellopták a showt, Meseszereplőkakikelloptákashowt, Lajhár Villám
Egyes mesefigurák rövid ideig voltak a vásznon, mégis mindenki rájuk emlékszik
Fotó: Photo12 via AFP/Walt Disney Pictures

Nosztalgia - Agymanók 2

A cuki nagymama figurát kétszer egy percre látjuk Riley tiniérzelmi világában, ahol leginkább úgy kezelik, mint egy kellemetlen szenilis nagyit, akit inkább beraknak a szobába tévézni, addig se mondja az ezeréves sztorijait. Öröm, Bánat és a többiek mellett azonban a legváratlanabb pillanatokban tűnik fel a mókás figura, aki holtversenybe az animációs sorozat legjobb jelenettolvaja a Riley édesanyját szingli korában elcsábító brazil sportoló mellett. 

Mesefigurák,Meseszereplők, akik ellopták a showt, Meseszereplőkakikelloptákashowt, Agymanók 2 , Nosztalgia
Nosztalgia, a 2024-es kedvenc mesefiguránk, aki ellopja a showt az Agymanók 2-ben
Fotó: Collection ChristopheL via AFP/Pixar Animation Studios

Párkák  - Hercules

Bár a kinézetük messze van a szalonképestől, az biztos, hogy Pegazus poénos húzásai mellett - lásd Hádész "frizurájának" átrendezése - az egyszemen osztozkodó jövőlátó banyák lopják el legjobban a showt Hercules, Megara és az említett alvilági főűr elől. Az életfonal őrök egy-egy ollónyisszantással tesznek pontot egy-egy történet végérre, azonban akad olyan, amibe még az ő edzett ollójuk és sokat látott szemük is beletörik. 

Mesefigurák,Meseszereplők, akik ellopták a showt, Meseszereplőkakikelloptákashowt, Herkules, Párkák
Párkák, élet-halál vicces úrnői
Fotó: YouTube/Paolo Maggiorelli

Mézi - Shrek

A főszereplőkön kívül bárkit ide lehetne rakni kedvenc bűzös és zöld ogrénk kalandjaiból, azonban Mézi kínzási jelenete minden bizonnyal a popkultura alapját képezi. A gonosz nagyúr a kis mézeskalács figura gombajait akarja leszedni, ezzel is megcsonkítva a kis édességet, aki erre megtörtik, mert ugye a gombok gumicukorból vannak. Mézi a további részek állandó szereplője marad, különösen emlékezetes a második részben, amikor megismerkedik XXL-es rokonával. 

Mesefigurák,Meseszereplők, akik ellopták a showt, Meseszereplőkakikelloptákashowt, Mézi a mézeskalács
Mézi a mézeskalács a gumicukrokat nem engedi
Fotó: Photo12 via AFP/Archives du 7eme Art

Mort - Madagaszkár

Pingvinek ide, Julien király oda, Mort, a nyüszögő hangot kiadó kismajom mindenki szívébe bezárta magát. Mort okos, de ezt az ostoba és egomán makikárly nem hajlandó elismerni, ami miatt a kis barna cukiság ide-oda repked, száll, zuhan vagy éppen egy cápa terrrorizálja végig az afrikai szavannákon keresztül, ami bár felvet néhány kérdést az alkotók biosz tudászáról. A rekeszizmaink nem bánták. 

Mesefigurák,Meseszereplők, akik ellopták a showt, Meseszereplőkakikelloptákashowt, Madagaszkár filmek, Mort
A kis Mort okosabb, mint amilyennek tűnik
Fotó: Northfoto/DreamWorks Animation

Végül a leglasabb a mesefigurák közül: Villám - Zootropolis

Előre is szeretnénk elnézését kérni minden közalkalmazottól és bármilyen hivatalosan bürokratikus rendszerben dolgozó olvasónktól, de Villám egy igazi közszolga. A lajhár a kollégái közt igazi Speedy Gonzales, Judy Hopsz és Nick Wilde idegeit nem egyszer próbára téve. Villám filmvégi slusszpoénja azonban mindent vitt, sőt kiderült hogy egy igazi vad macsót rejt az álomszuszék, komótos emlős bundája. 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!