Vágólapra másolva!
Magyarország újabb Darts European Tour-állomásnak adhat otthont – jelentette be a budapesti versenyt rendező Darts Event.

Budapest az elmúlt időszakban rendre jelesre vizsgázott rendezőként ebben a sportágban is. Világsztárok egész sora jelentette ki, hogy a magyar fővárosról csak szuperlatívuszokban lehet beszélni. Az már biztos, hogy ez a sorozat jövőre is folytatódik, hiszen a PDC, azaz a sportág legjelentősebb nemzetközi szervezete véglegesítette a 2025-ös versenynaptárt. Eszerint ismét nagyágyúk egész sorát láthatjuk Budapesten. A dátum: 2025. 09.19-21.

Darts: Premier League in Berlin
A korábbi világbajnok Raymond van Barneveld is ellátogatott Budapestre
Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP

Idén, a IV. Hungarian Darts Trophy-t a magyar főváros hihetetlen sikerrel zárta (ez volt az idei European Tour hazai állomása). Ha a sportág szakmai oldalát nézzük, akkor csaknem mindenki itt volt, aki számít. A három nap alatt három kilencnyilast láthatott a közönség, ami a European Tour állomások történetében egyedülálló. Rendhagyó és izgalmas finálét hozott a verseny, amely a holland Michael van Gerwen győzelmével ért véget. A helyszínen rekordszámú, 22.500 néző szurkolta végig az eseményeket.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!