Zach Galifianakis 55 éves: kilenc érdekesség a Másnaposok sztárjáról

Vágólapra másolva!
Egy hamburgerezőben kezdődött a karrierje, negyvenévesen futott be, lakást vett egy hajléktalannak, és nemsokára Oroszországba költözik. Ezekről és sok más érdekességről olvashat cikkünkben az 55. születésnapját ünneplő komikussztár, Zach Galifianakis kapcsán.
Vágólapra másolva!

Bár még csupán 55 éves múlt a napokban Zach Galifianakis, mégis olyan életet tudhat maga mögött, amiből alighanem legalább egy olyan jó filmet lehetne készíteni, mint a Másnaposok.

Zach Galifianakis
A Másnaposok sztárja, Zach Galifianakis 55 éves lett - Fotó: Armando Gallo / NORTHFOTO/Represented by ZUMA Press, Inc.

Zach Galifianakis hazajár túrázni

Az Észak-Karolina állambeli North Wilkesboro kisvárosában született 1969. október 1-én. A szülőföldje a mai napig sokat jelent számára, amikor nincs elfoglalva a fellépéseivel és forgatásaival, akkor szeret hazatérni, és az észak-karolinai hegyek között túrázva kikapcsolódni és rendezni a gondolatait. Régi terve az, hogy nyit egy alkotóházat íróknak a szülőföldjén, egy régi farmot átalakítva.

A neve görög származásra utal

A teljes, hivatalos születési neve Zachary Knight Galifianakis. Az apai nagyszülei még Görögországban születtek, onnan vándoroltak ki a tengerentúlra. Anyai oldalról főként angol, skót és ír felmenőkkel rendelkezik, de egy kis távoli francia ág is található a családfáján. 

Zach Galifianakisnak egy hamburgerezőben kezdődött a karrierje

Kommunikáció szakra járt egyetemre, majd New Yorkba költözött, és komikusként próbálkozott. Az első fellépése a Time Square-en egy hamburgerező hátuljában volt, mérsékelt sikerrel. Az ezt követő években bejárta az egész országot, egyetemi campusokon és kávézókba lépett fel a standup műsorával.

FYC Event for FX's "Baskets"
Egy hamburgerezőből indult a karrierje Zach Galifianakisnak - Fotó: Frank Micelotta/FX/PictureGroup / MEGA / NORTHFOTO/The Mega Agency

Hűséges típus

Legalábbis autók terén biztosan. Még a befutása előtt, a kilencvenes években a barátaival tartottak egy közös utazást Amerikát átszelve, New Yorkból Los Angelesbe utazva. Az ehhez használt kocsija pedig annyira a szívéhez nőtt, hogy még húsz évvel később is azzal járt.

Negyvenévesen futott be

Több mint egy évtizednyi próbálkozás, számos fellépés és kisebb tévés-filmes szerep után a Másnaposok hozta el számára a befutást, amiben a legénybúcsús társaság legfurább tagját, a különc Alant alakította. "Furcsa, persze. De negyven éves vagyok. Ha a húszas éveimben járnék, ettől az egésztől biztosan teljesen kilennék. De nincs ok az aggodalomra, így is biztosan elszúrom valahogy" – nyilatkozta a hirtelen jött hírnévről.

másnaposok
A Másnaposok hozta meg Zach Galifianakis számára a sikert - Fotó: g90 / ZUMA Press/© 2009 by Legendary Pictures

Rendszeresen kap fura meghívásokat

A Másnaposok sikere óta folyamatosan érkeznek hozzá olyan felkérések, amik szerint komoly összeget fizetnének neki csupán azért, hogy Alannek öltözve megjelenjen esküvőkön. Galifianakis saját bevallása szerint nem szándékozik elfogadni egyetlen ilyen ajánlatot sem, túl bizarrnak érezné a helyzetet.

Zach Galifianakis lakást vett egy hajléktalannak

Egy 2015-ös dokumentumfilm, a Queen Mimi rántotta le a leplet arról az évekkel korábbi sztoriról, ahogyan Zach Galifianakis összebarátkozott a Mimi Haist nevű, nyolcvanas éveiben járó hajléktalan nővel, aki lényegében egy mosodában lakott. A barátság vége az lett, hogy a színész vett egy lakást Miminek, természetesen a mosodával szemben.

Kétgyerekes apuka

2012 óta tart a házassága a jótékonysági civil szervezeteknél dolgozó, kanadai Quinn Lundberg oldalán. Két fiuk született, és az életüket a Los Angeles tengerparti városrészében található első számú otthonuk, valamint az észak-karolinai farmjuk között osztják meg.

*EXCLUSIVE* Zach Galifianakis takes his 6 month old son for a stroll
Két fiú édesapja - Fotó: GASH / NORTHFOTO/Copyright © 2017 BACKGRID, Inc.

Oroszországba költözik

Épp most debütált a képernyőkön két produkció is a szereplésével. A megtörtént eseményeken Winner című filmben a főszereplő édesapját játssza, a Gyilkos a házban sikersorozat negyedik évadában pedig saját maga egy fiktív változatát, aki az egyik eddigi főszereplő karaktert alakítja a készülő hollywoodi filmváltozatban. A jövőbeli szerepei között ott szerepel a Lilo és Stitch mese élőszereplős moziváltozata, valamint A Kreml varázslója című mozifilm, ami Putyin hatalmának kezdeti éveit mutatja be a színfalak mögé pillantva.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!