A csangpui múzeumban, amely a hét elejétől látogatható, van egy olyan terem is, ahol a teával kapcsolatos festményeket, grafikákat és más művészeti terméket állítanak ki, és persze olyan szalon is, ahol a látogató megismerkedhet a teakészítés szokásaival, a hozzá kapcsolódó ceremoniális kellékekkel.
A világ számos részén külön művészete van annak, ahogy a kedvelt italt felszolgálják a vendégeknek. Végigkísérhető a tea több ezer éves históriája.
Éppen Kína volt az a hely, ahonnan hatezer évvel ezelőtt a tea elindult világhódító útjára. Rágóta termesztik itt, és ezer éve már annak is, hogy elkezdték exportálni a világ minden részébe, először a selyemúton, majd később a tengeren.
Kínában alapvetően három fajta teát különböztetnek meg: a zöld teát, amelynek legismertebb fajtáját Lungcsinban termesztik, a vörös teát, és a főként jázminnal ízesített virág- vagy jázminteát.
A tea a rizzsel együtt a kínai étkezés elhagyhatatlan fogása. Az utca embere Kínában gyakran csak ebben a formában iszik vizet, mert elterjedt a vélekedés, hogy a közönséges víz nem tesz jót az egészségnek.