Hisztéria vagy népbetegség?

Vágólapra másolva!
Az allergiáról szóló cikkgyűjteményünkből megtudhat mindent napjaink egyik leggyakoribb betegségének megelőzéséről, kezeléséről és hatásairól.
Vágólapra másolva!

Általános információk

Az allergiáról mindent egy helyen
Az [origo] kimerítően részletes linkgyűjteménye kiemelt témákkal, aktualitásokkal, diagnózissal, kezelésmódokkal...

Allergiainfo
Gazdag információs oldal allergiásoknak és mindenkinek, akit közvetve vagy közvetlenül érint a betegség. Típusok, előrejelzések, meghatározások, adatok, méregtelenítés...

Minden az allergiáról
Minden, amit tudni érdemes az allergiáról: definíciók, szakorvosok, diagnosztika, megelőzés, hazai és külföldi szervezetek, külföldi oldalak, hagyományos és alternatív kezelési módok.

Hogyan árt és mikor véd immunrendszerünk?
Az ELTE Immunológiai Tanszékének vezetője, Erdei Anna előadása a Mindentudás Egyetemén. "Bizonyos környezeti, öröklött és egyéb tényezők hatására az immunrendszer működése károsodhat, és ilyenkor - például túlzott működése vagy a test saját anyagai ellen megindított reakciója miatt - a szervezetre ártalmas is lehet."

Allergia
Számtalan cikk, interjú, link és riport az allergiáról, az allergiásokról, a megelőzésről és a védekezésről.

Asztma és allergia az interneten
Kizárólag nyilvántartott orvosoknak fenntartott oldal az asztmáról és az allergiáról.

Korunk betegsége - az allergia
A Berta Gyula tüdőgyógyász főorvossal készült interjúban elolvashatják, hogyan határozható meg az allergia fogalma, mik a tünetei, milyen statisztikák készülnek az allergiásokról, milyen típusai vannak az allergiának és még sok praktikus információt.

Allegra (angol)
Angol nyelvű oldal az Amerikai Egyesült Államokban élő allergiások életének megkönnyítése céljából: rengeteg tudnivaló a betegségről, gyakori kérdések, típusok stb.

Európában a lakosság harmada allergiás
Nem csak a magyarok allergiásak: "Európában már most is a lakosság harmada szenved allergiás megbetegedésekben, s nagy részük a szabad levegőn terjedő irritációkra érzékeny. Arányuk a 25 évnél fiatalabbak között a leg-magasabb: 35 százalékos."

A cikk folytatása a Mindentudás Egyeteme oldalán.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről