Ez az igazi gyorskaja: rántott rák másodpercek alatt
![kémcső főzés](https://cdn.origo.hu/2023/12/OEg_BuwTIMwLZuhQvOA7aHMwrzBoG1LBAw-jMasKuPU/fill/1347/758/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50Lzc4NjNkZDdmNTY5ZjRlOWFiZDhlZThmYjBjNGNkNGZk.webp)
Az üvegcsőből nagy erővel kilőtt négy garnéla nagy sebességgel repül át a levegőn és közben lezajlik a bundázás folyamata. A rákok átrepülnek a liszten, a tojáson és a zsemlemorzsán, majd a lángszóró által kilövellt lángnyelven, hogy végül tökéletesre sülve landoljanak a tányéron.
A videó a szokásos főzőműsorok stílusában kezdődik. Két hölgy bemutatja a hozzávalókat. Az elkészítési eljárás azonban már minden csak nem hagyományos.
Vegyünk négy szép királygarnélát (vagy hasonló nagyméretű garnélát).
Tegyük be őket egy szén-dioxiddal működő légágyúba. Közben készítsük elő a bundázáshoz szükséges hozzávalókat.
Öntsük a felvert tojást egy nagy rozsdamentes edénybe, amely képes nagy nyomással kispriccelni az anyagot.
Töltsünk meg liszttel négy fordított háromszög alakú liszttartót, amely alkalmas a liszt gyors kifújására. Ugyanezt a műveletet ismételjük meg a hasonló zsemlemorzsatartóval is.
Izzítsuk be a lángszórót, és tegyük a célba a tányért, és ne feledkezzünk meg a biztonsági szemüvegről.
Végül nyomjuk meg az indítógombot, és fogyasszuk el a készre sült rákokat, amelyek energiatartalma – a videó szövege szerint – mindössze 502 kilokalória.
Az egész folyamatot természetesen számítógép vezérli.
A videó valójában nem főzőműsorhoz vagy egy fizikai kísérlet bemutatásához készült, hanem egy nagysebességű 4G internetet szolgáltató japán cég rendkívül látványos reklámja.