Bezos milliókat adományoz egy repülési és űrhajózási múzeumnak

WASHINGTON, DC - JULY 19: Visitors look at a replica of the Apollo 11 Lunar Module during a Discover the Moon Day at the Smithsonian Air and Space Museum July 19, 2019 in Washington, DC. It marks the 50th anniversary on Saturday, July 20, 2019, that the U
Az Apollo 11 holdkompjának másolata a Smithsonian Intézet múzeumában
Vágólapra másolva!
Jeff Bezos, az Amazon óriáscég hamarosan a világűrbe induló alapítója 200 millió dollárral (60,8 milliárd forint) támogatja a Smithsonian Intézet repülési és űrhajózási múzeumát, amely története eddigi legnagyobb adományát köszönheti az amerikai milliárdosnak.
Vágólapra másolva!

A Smithsonian szerint 70 millió dollárt a múzeum renoválására, a fennmaradó 130 millió dollárt egy gyermekeknek szánt, új oktatási központ, a Bezos Learning Center megépítésére fordítják.

Bezos közleményében azt írta, hogy támogatni akarja a Smithsoniant "abban, hogy beindítsa a jövő építőinek és álmodozóinak képzelőerejét".

Az Apollo 11 holdkompjának másolata a Smithsonian Intézet múzeumában Forrás: Getty Images via AFP/2019 Getty Images/Alex Wong

A múzeumban 2018 óta nagyszabású helyreállítási munkálatok folynak. A tervek szerint július végén nyitja meg ismét a kapuit a látogatók előtt.

Az 57 éves Bezos gyermekkori álmát valóra váltva indul a világűrbe július 20-án, az Apollo-11 Holdra szállásának napján a New Shepard nevű űrhajóval fivére, egy 82 éves volt pilótanő és egy jótékonysági árverés nyertese társaságában. Ez lesz Bezos űripari vállalata, a Blue Origin űrhajójának első indulása utasokkal.

Bezos a hónap elején távozott az Amazon internetes óriáscég elnök-vezérigazgatói posztjáról, hogy több ideje legyen más dolgokra, köztük a Blue Originre.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!