A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

A város, ahol késsel eszik a pizzát

Vágólapra másolva!
Milánó adottságai csábítóak: nemcsak azért mert igéző a múltja, hanem mert mintha csak arra találták volna ki, hogy városlátogató turisták felfedezzék.
Vágólapra másolva!

Milánónak száz arca van. Attól függ melyik városrészben, sétálgatunk. Honnan jövünk, és merre tartunk. A második legnagyobb olasz város, Lombardia központja ipari központ, ha úgy tetszik gazdasági főváros. Az egyetlen dolog, ami Milánó iparváros mivoltát nem hazudtolja meg, azok a külvárosi lakótelepek. Amúgy takaros szerethető városként tartják számon a turisták.

A tapasztalt utazók szerint Milánóban mindig érdemes a kevésbé felkapottabb negyedekben lézengeni, mert közvetlenebbek az emberek, és jobbak a bárok is. Ezek a negyedek tele vannak alkotókkal, művészekkel, akiknek a legtermészetesebb dolog, hogy sokat beszélnek, és hogy gondolatokat cserélnek egymással, még a turistákkal is. Egy tál rizottó mellett órákig tereferélnek. A helyiek állítják, hogy Milánó egész Olaszország legfantáziadúsabb városa. S míg az olcsó negyedek bárjai zajosan töltik az estéket, a város másik végén a Galleria Vittorio Emánuelé-én - a társasági élet központjában - a jómódúak patinás kávézókban halk diskurzus, és diszkrét evőeszköz csörgés közepette vitatják meg a nap eseményeit.

Az evőeszköz már csak azért is fontos, mert legyen az drága, vagy olcsó hely, Milánóban nem kézzel, hanem késsel villával eszik a pizzát. A legjobb trattoriák és pizzériák a Marghera út közelében, a Via Vercellinél és a Naviglinál találhatóak. Nagyon gyakori, hogy éttermekben, bárokban a számlához hozzácsapják a borravalót is, így külön nem kell aggódnunk, mennyit adjunk. A borravalót "coperto" néven tüntetik fel a számlán, és minden esetben 10 százalékot számolnak fel.

Milánó azért is alkalmas a rövid városnéző túrákra, mert tulajdonképpen minden látnivaló egy helyen van, vagy igen közel található egymáshoz. A rutinos utazók tudják, hogy ezzel rengeteg időt lehet megspórolni, és azt inkább bámészkodásra, olasz tereferékre, és egy csomó olyan dologra lehet fordítani, ami megengedi, hogy egy kicsit megmártózzunk Lombardia fővárosában.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!