A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
3
Ezüstérem
2
Bronzérem
2
HUNMagyarország
14:00VízilabdaMagyarország-Ausztrália
HUNMagyarország
16:00KézilabdaMagyarország-Franciaország
NyílNyíl

Őrült halloween nem csak töklámpással

Vágólapra másolva!
Az idei halloween nem csak ijesztőnek, egészen ínycsiklandónak ígérkezik. Eljött a rég várt borzongás, október 31-én világszerte globális ijesztgetés várható. Amerikában többek között irtózatos koktélok és Stephen King Ragyogása borzolja a kedélyeket. Európában a kisebbek Mickey egérrel főzhetnek bájitalt, a felnőtteket pedig London várja vérfagyasztó szellemidézéssel. A profitorientált turizmus és az ünnepből élő kereskedők idén próbálták kreatív programokkal csábítani a turistákat. Következzék egy halálosan babonás dupla négyes összeállítás. 
Vágólapra másolva!

Az amerikaiak minden évben igen lelkesek a halloweeni készülődés tekintetében, ennek minden bizonnyal a gyerekek mellett a gazdaság, a reklámipar és a turizmus is igen örül. Az elmúlt évek visszaesései miatt idén különlegesen rémisztő programokkal készülnek a szervezők. Az amerikai piac központi célpontja az öreg kontinens turistái, ezért több napos rémisztgető körúttal készültek, idén végigjárhatjuk a legrémisztőbb és szellemekkel teli kultusz helyeket.

Forrás: AFP

Tökvájás, művér, a legújabb borzongató kellékek és rengeteg cukorka jellemzi a tengerentúliak október végi ünnepét, melyet ír bevándorlók hoztak magukkal 1840 körül. A kivájt tökökbe gyertyákat tettek, az égő fejekkel próbálták távol tartani maguktól a gonosz szellemeket. A hagyomány az idők folyamán igencsak kibővült, a jelmezbe öltözés, a szellemek, boszorkányok és a másvilágról jövő fekete macskák a legnépszerűbbek ilyentájt.

Stephen King szellemekkel teli szállója

A hátborzongató Ragyogás először a Stephen King-rajongókat ijesztgette könyvhasábokon, majd később filmkockákká elevenedett a rémisztő Szép kilátás Hotel története. Krubrick filmje otthoni halloween esti mozizásnak is remek: Jack Nicholson a téli hotelszezon idején költözik be családjával egy kietlen vidék kísértetek lakta hoteljébe.

Forrás: [origo]

Az őrület, a halottak jelzései és a családi horror útvesztőjében barangolhat, aki ellátogat halloween este a Stanley Hotelbe, mely a fikció szerint vendégül látta Stephen Kinget is, akit megihletett a kísérteties szálloda. A Kubrcik filmben sem szerepel a hotel, az itt forgatott részek csak a vágatlan verzióban szerepelnek, ennek ellenére a szállóban idegenvezetők kalauzolják a borzongást kereső vendégeket, többek között a híres 217-es szobába is. Egész napos kísértettörténetek és földalatti alagútásás is szerepel a programlistán.

Világító töklámpások ezrei

Providence egyik legkedveltebb helye a Roger Williams Park and Zoo, az állatkertben egyszerre 10 ezer világító tök ijeszti el halloween idején a szellemeket. A rengeteg izzó töklámpás kivájásán 30 tökfaragó dolgozik egyszerre, este pedig több százan ünneplik meg a világító csodákat.

Forrás: AFP

A program a művészet előtt tiszteleg, ugyanis a lámpásokra népszerű figurákat és helyszíneket festenek, így kultikus szellemek ijesztik el a gonoszakat.

Salemi körút

Salemben igazi halloween-i hangulatot varázsolnak a szervezők, Amerika híres boszorkány fővárosában boszorkánymúzeum mesél a múltról, na meg persze ijesztget is egy kicsit. A híres salemi boszorkánypereket a 17. század végén tartották, a kétséges igazságszolgáltatás eredményeképp 20 ember halt meg és több tucat került börtönbe.

Forrás: AFP

A kíváncsi turista válogathat a város temérdek boltjának kristálygömbjei, tarokk jóskártyái és egyéb boszorkányos kelléke között, de boszorkányképző tanfolyamokat is indítanak itt. Október 1-jétől Salemben egy hónapos ünnepséggel emlékeznek meg a múltról, kísérteties előadásokkal és felvonulással várják az ide látogatókat.

Rémisztő koktélok

Nem kotyvasztott boszorkányfőzeteket, különleges díszítésű és ízvilágú koktélokat kóstolhatnak a vendégek az amerikai Omni Hotels luxushotellánc 45 szállodájában. Halloween alkalmából megismerkedhetünk a fekete özvegy koktéllal, a James Bond ihlette Bond szeme martinis koktéllal és a vérző szemet imitáló vodka és gyümölcs eleggyel is.

London 3 legvadabb szellemkereső útvonala

A London Bridge idén arra kényszerít, hogy szembe szállj a félelmeiddel és legyőzd őket: félelmetesen gonosz bohócok, csúszómászók és börtönök várják a látogatókat. Kísértetalagutak, egész napos családi rendezvények és rémisztő előadások lesznek a hídnál. Nyugtalan szellemek szórakoztatnak és ijesztgetnek, miközben játékos feladatokkal tárhatod fel a 2000 éves történelmet, a nagy kérdéseket és titkokat.

Szellemekkel teli hajótúra a londoni csatornákon: a Londoni Csatorna Múzeum október 30-án és 31-én is délután a londoni csatornában rakja hajóra a rémisztgetésre vágyó embereket, a gyerekek édességeket és gyümölcsöket kapnak, a hajó legénysége pedig boszorkányokkal teli lesz. Az utazás végén hajmeresztő történeteket mesélnek a szervezők.

A londoni Tower a bátrabbak idegeit is próbára teszi: a hullarablók és szellemek ijesztgetnek halloween este a régi börtönben. A legenda szerint az itt halálra ítélt és kivégzett emberek szelleme kering az épület falai között, a hétvégén a bátor turistákat teszik próbára. Azt mondják, hogy Boleyn Anna királynő, akit VIII. Henrik árulás miatt lefejeztetett, levágott fejével sétál a torony körül. A Tower azonban manapság turista látványosság, itt őrzik a brit koronaékszereket, a királyi fegyvergyűjteményeket és a római erőd falmaradványait.

Párizsi mesehősök halloween-partija

A párizsi Disneyland igazi halloweeni hétvégével csalogatja a kísérteteket és kíváncsi turistákat. Miközben az üzletek polcain sorakoznak a boszorkánykalapok, műanyag denevérek és töklámpások, Disneyland varázslatos birodalmát kis boszorkányok és manók lepik el október 31-én. A Halloween Fesztiválra töklámpások világításánál kísértetvárak várják a kis vendégeket, a nyikorgó ajtók mögött pedig pókháló fedte udvarokra tévedhetünk.

Forrás: [origo]

Rémisztgetős előadások várnak a turistákra, mindezt ijesztő jelmezbe bújt mesebeli figurákkal fűszerezik, Mickie és barátai bájitalokat főznek a nagy üstben. A kihagyhatatlan szellemvasutak és filmes trükkök extra borzongással kedveskednek, a szökevények pedig Indiana Jones temploma felé kanyarognak néha fejjel lefelé a vasúti síneken. A legtöbb ismert mesehős felvonul a halloweeni mulatságon, a programokat a 7 éven aluli gyermekek ingyen élvezhetik.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!