Idegesítő kütyü terjed a repülőkön

knee defender, hasznos kütyü a repülőn, illusztráció
Vágólapra másolva!
Bosszantó kütyü terjed a repülőgépeken, amellyel az utas megakadályozhatja, hogy az előtte ülő hátradöntse az ülését.
Vágólapra másolva!

Hosszú utakon különösen a magas embereknek okoz problémát, hogy a repülőgépek turistaosztályán szűk a hely a térdnek. Hát még, ha az előttünk lévő utas a felszállás vagy az étkezés után hátradönti az ülését. Ennek a megakadályozására fejlesztett ki egy kütyüt egy amerikai feltaláló. Noha a szerkezet már 9 éve forgalomban van, mostanában egyre népszerűbbé válik, így egyre több bosszúságot is okoz azoknak, akik a kárvallottjai.

A szerkezet nagyon egyszerű elven működik, csak fel kell kapcsolni oldalt az étkezőtálca oldalára, és máris lehetetlen az ülés hátradöntése. A Gadgetduck honlapján 19,95 dollárért lehet megrendelni a térdvédőt.


Ez a kis szerkezet okozhat bosszúságot az előttünk ülőknek és örömöt nekünk

A rohamosan terjedő kütyü egyre nagyobb vitákat válthat ki az utasok körében. Az Amerikai Légügyi Hatóság 2003-ban olyan állásfoglalást adott ki, amely nem tiltja az eszköz használatát, kivéve a fel- és leszállás, valamint a földön gurulás idejét. Ha az elöl ülő utas kéri, a légikísérő megkérheti a hátul ülőt a szerkezet használatának mellőzésére. A vita azonban az utasok vérmérsékletétől függően garantált.

Az alábbi videón megtekinthető a használata is.


szólj hozzá: Terjed a térdvédő a repülőkön
Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!