Nem csekkolhatunk be lemerült akksival

Laptop a repülőtéren
A Transportation Security Administration (TSA) officer reads the X-ray of a laptop computer that rides in a new style bin for carry-ons at the Checkpoint Evolution prototype at Baltimore-Washington International Airport's security screening checkpoint B in the Southwest terminal on April 28, 2008. The checkpoint is calm and quiet with officers wearing headsets to keep radio traffic down and new inspection machines and proceedures. AFP PHOTO/Paul J. RICHARDS
Vágólapra másolva!
A jövőben az Egyesült Államokba tartó repülőjáratokra nem vihetünk magunkkal olyan telefont, laptopot, tabletet, amelynek lemerült az akkumulátora. A szigorítást 2014. július 5-én jelentette be a TSA (Transportation Security Administration), az USA közlekedésbiztonsági hivatala. Ha a biztonsági ellenőrzés során valakinél fel nem töltött akkut találnak, még az is előfordulhat, hogy nem engedik elutazni.
Vágólapra másolva!

Az ellenőrzést végző reptéri alkalmazottak ezentúl elkérhetik elektronikus készülékeinket, és megvizsgálhatják az akkumulátorokat. Amennyiben fel nem töltött állapotban találják őket, nem engedik fel a gépre, attól tartanak ugyanis, hogy a terroristák akkumulátornak álcázott robbanószereket próbálnak a gépekre csempészni.

Minden akkumulátort megvizsgálnak Forrás: AFP/Paul J. Richards

A rendelkezés hátterében az áll, hogy bizonyos értesülések szerint szíriai és jemeni al-Kaida-csoportok olyan bombák kifejlesztésén dolgoznak, amelyeket észrevétlenül fel tudnak csempészni a repülőgépekre.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!