A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

A horvát és a görög tengerpart a magyarok két kedvence

Dubrovnik, középkori erőd, öböl, tengerpart, Horvátország
Középkori erőd Dubrovnik partján
Vágólapra másolva!
A külföldön nyaraló magyarok változatlanul a horvát, a görög és a török tengerpartokat vették célba idén nyáron – ismerteti a hétfői Világgazdaság turisztikai ágazati vezetőkre hivatkozva.
Vágólapra másolva!

Molnár Judit, a Magyar Utazási Irodák Szövetségének alelnöke a lapnak azt mondta, markáns változást a tengeri hajóutakra befizetők körében lehetett látni, két év alatt megduplázódott a számuk.

A tömegpiac határait az egy hétre 100 ezer forintért kibérelhető négyszemélyes görögországi apartmanok és a fejenként 250 ezer forintos all inclusive törökországi nyaralások képezik. Mindeközben

feltűnő a luxuspiac bővülése,

az 1,5-1,8 millió forintért kínált egzotikus őszi, téli és tavaszi ajánlatok, a panamai, karibi, ausztráliai és japán utak kelendősége. Bővül a kereslet a nem csak közvetlen járatokkal elérhető észak-amerikai utazások iránt is.

Középkori erőd Dubrovnik partján Forrás: wikipédia / Készítette: Edwardwexler

Kálmán István, a Magyar Beutaztatók Szövetségének elnöke arról számolt be, hogy Budapest nemcsak a bulituristák, hanem az egyre több minőségi szórakozásra vágyó, minőségi szállásokon foglaló, jól költő réteg szemében is felértékelődött.

Nívós élményeket kereső harmincasok jelentek meg

a korábbinál nagyobb arányban, és a kulturális programkínálat, a gyógy- és termálvízre épülő szolgáltatások révén a négy- és ötcsillagos hotelek is új vendégkört kaptak. Kálmán Imre szerint Budapest divatba jött, ebben oroszlánrésze van a közösségi médiának – olvasható a Világgazdaságban.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!