Mutatjuk a világ legkülönlegesebb McDonald's éttermeit

Vágólapra másolva!
Egy fotóriporter az egész világot bejárta és több mint 50 országban fotózta le a különlegesnél is különlegesebb McDonald’s éttermeket. A fotóiból végül egy képes könyvet készített, amit McAtlas-nak nevezett el.
Vágólapra másolva!

Egy amerikai ételfotós, a 39 éves Gary He, hat kontinenst is bejárt, hogy a megtalálja a világ legkülönlegesebb McDonald’s éttermeit, most pedig könyvet ad ki az élményeiről, amelyet a fotóival illusztrál. A novemberben megjelenő könyv 200 fotóval büszkélkedhet, amelyek a látott több mint 1000 hamburgerezőben készültek. Utazása során nem csak érdekes éttermeket fedezett fel, de megkóstolt minden helyi különlegességet is.

image

Repülőgép hamburgerek

Az Új-Zélandon található burgerimádó Taupo ad otthont egy felújított légcsavaros repülőgépnek, amelyben helyet kapott az egyik legkülönlegesebb McDonald’s. 

Taupo

Fotó: Shutterstock/Jam Travels / Shutterstock/Copyright (c) 

A ‘McSki’

A svédországi Lindvallenben található McDonald's csak a skandináv hegytetőn fel- és leszálló síelők számára elérhető. A vendégeknek még a sílécet sem kell levenniük, mivel van olyan kiszolgáló ablak, ahol a síelők megkaphatják az ételüket. 

McDonald’s, Lindvallen,
McSki
Fotó: instagram.com/mcdonaldslindvallen/ 

Egy azonosítatlan sült tárgy

Az új-mexikói Roswell, egy kisváros, amely 1947-ben egy állítólagos űrhajó-baleset miatt vált ismertté, így nem meglepő, hogy a helyi McDonald's külsejét úgy alakították át, hogy alakjában és díszítésében egy űrhajót idézzen.

A belsejében található egy különleges ajándékbolt is, amely kizárólag UFO témájú dolgokat lehet venni, valamint egy csillagos McPlay Place, ahol Ronald McDonald és haverjai mind űrhajósok.

Roswell, McDonald's,

Fotó: Shutterstock/Nagel Photography 

McHajó

Hamburgban található egy olyan McDonald’s, amelynek van egy hosszú mólója, így a hajósok is meg tudnak ott állni és tudnak vásárolni. 

McBoat,  Hamburg, McDonald’s,
McHajó
Fotó: reddit.com/r/mildlyinteresting 

A kelet találkozik a nyugattal

Amikor 1990-ben megnyílt Kínában az első McDonald's Shenzhenben, a teteje nem az ikonikus stílusban készült, hanem hagyományos pagoda stílusú tetővel építették fel.

McDonald's, Shenzhen,
Shenzen
Fotó: Photographer: Brent Lewin/Bloomberg via Getty Images 

Art deco a külvárosban 

Az ausztráliai Melbourne mellett található egykori kétszintes szálloda, amely art deco stílusban épült fel és az ország legmenőbb gyorsétterme lett.

Szerintem a legtöbben csak azért mennek oda, hogy fényképet készítsenek róla.

 – mondta a fotós.

Melbourne, McDonald's,
Melbourne
Fotó: Shutterstock/Linda Robertus 

McPalota

A New Hyde Parkban található Long Islanden egy 18 századi kúria, amelynek a belső része érintetlen maradt, amikor a McDonald’s bevonult az 1980-as évek közepén és megnyitotta benne az éttermét.

New, Hyde, Park,  McDonald’s,
McPalota
Fotó: By DanTD; cropped by Beyond My Ken - commons.wikimedia.org / By DanTD; cropped by Beyond My Ken - commons.wikimedia.org

Elmondta, ez volt az egyik első példa arra, hogy a gyorsétterem a helyiek kérésére megszegte a megszokott építési normákat.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről