A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
2
Ezüstérem
2
Bronzérem
2
HUNMagyarország
09:00KézilabdaMagyarország-Hollandia
HUNMagyarország
13:00VívásJapan-Hungary
HUNMagyarország
15:00VízilabdaAusztrália-Magyarország
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásImane Khelif-Anna Hamori
NyílNyíl

Erre figyeljen, ha medencés helyen nyaral

Vágólapra másolva!
Egy magánnyomozó arra figyelmeztetett, hogy egy új, félelmetes tendencia erősödik, a bűnözők a medencés és jakuzzis nyaralóházakat veszik célba. Mutatjuk mire figyeljen.
Vágólapra másolva!

A nyaralás izgalmát az ismeretlentől való szorongás kissé nehezítheti, különösen, ha új helyekre merészkedünk vagy pláne ha egyedül utazunk. Ezért elengedhetetlen, hogy megtegye a szükséges óvintézkedéseket, hogy mindenképp biztonságban legyen. Egy szakértő most megkongatta a vészharangot egy nyugtalanító helyzet miatt, amellyel minden utazónak tisztában kell lennie. Senkinek sem tetszik a gondolat, hogy figyelik, különösen nem akkor, amikor a szeretteivel tölti az időt. Annak ellenére, hogy a legtöbb nyaralóban tiltják a rejtett kamerákat, néhány aljas személynek mégis sikerül felszerelni egy kamerát belelátnia a nyaralók magánéletébe - számolt be a Mirror.

Dermesztő történetek láttak napvilágot, amikor is a vendégek az órákban, lámpákban vagy éppen tükrökben találtak rejtett kamerákat. Ám a Bond Rees hibaelhárító szakemberei egy még baljósabb fejleményt jeleztek, amelyre figyelni kell, különösen akkor, ha a ház kültéri szolgáltatásokkal, például medencével vagy pezsgőfürdővel rendelkezik – írja a Daily Record .

Aaron Bond, a Bond Rees magánnyomozója és igazgatója figyelmeztet: 

Láttuk, hogy a bűnözők okosabbak lettek, és fejlettebb eszközöket kezdtek használni, amelyeket a szabadban is el lehet rejteni.

Majd kiemelt egy konkrét fenyegetést: 

Úgy tűnik, hogy a párok által igénybe vett üdülőhelyeket célozzák meg, például ahol jakuzzi is van. Ennek ijesztő következményei vannak, mivel a vendégeket a legintimebb pillanataikban próbálják felvenni. Ilyenkor az ember soha nem tudhatja, hogy ki nézi, és milyen szándékai lehetnek.

 

Mallorca, medence
Képünk illusztráció. Fotó: Unplash

Erre kell figyelni

Bár illegális a kémkamerák felszerelése, mégis kulcsfontosságú tudni, hogy hogyan lehet észrevenni őket a nyaralóhelyen, még akkor is, ha ritkán fordul elő, hogy  belebotlik az ember. Ha tisztában van azzal, hogy mit kell keresnie, az segíthet Önnek és szeretteinek is biztonságban éreznie magát.

Ellentétben a beltéri rejtett kamerákkal - amelyek a hálózatra csatlakoztathatók - a kültéri kamerák saját áramforrást igényelnek, és gyakran jóval nagyobb méretűek. 

Azt gondolnánk, hogy emiatt könnyebben észrevehetők, de legtöbbször nagyon jól álcázzák őket, ugyanis beleolvadnak a környezetbe.

A rejtett kültéri kamera általános mérete körülbelül akkora, mint egy tégla. 

Emiatt gyakran bokrokban vagy a magas fűben rejtik el.

Ha biztonságban akar lenni a nyaraláson, Aaron azt javasolja, hogy első lépésként az ingatlan 20 méteres körzetében vizsgálja át a területet. Ha van kéznél kerti gereblye, azzal még át is fésülheti a füvet és a sövényeket.

Ha azonban mégis felfedezne egy kamerát, akkor Aaron a következőket javasolja: 

"A rejtett kamerák használata illegális, ezért azonnal telefonálni kell a rendőrségre, ha ilyet észlel. A kamera az ingatlan tulajdonosáé, szomszédjáé vagy akár egy korábbi vendégé is lehet, akiről nem tudni hogy mi a szándéka.

A biztonsága érdekében mindenképpen hívnia kell a rendőrséget, és azonnal el kell hagynia a házat.

- tanácsolta.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!