Mától érvényes a MÁV új kedvezménye - ennek sokan fognak örülni

Budapest,,Hungary,-,April,25,,2021:,View,On,The,Blue
BUDAPEST, HUNGARY - APRIL 25, 2021: View on the blue seats of a Hungarian State Railways train in Budapest, Hungary
Fotó: nordantin
Vágólapra másolva!
Október 15-től az utasok számára elég lesz egy BKK-vonal- vagy gyűjtőjegy ahhoz, hogy a HÉV teljes vonalán, a fővároson belüli és kívüli szakaszon is magukkal vihessék a biciklijüket. Akár a MÁV mobilalkalmazásból vagy MÁV automatákból is vásárolhatnak hasonló árú, a HÉV teljes vonalán érvényes jegyet a biciklijükre.
Vágólapra másolva!

Utasbarát fejlesztés valósul meg az Építési és Közlekedési Minisztérium, a MÁV-csoport és a Budapesti Közlekedési Központ megállapodása alapján, ami főleg a főváros környéki biciklis túrára készülő utasok számára jó hír, ám azok számára is, akik egy esetleges műszaki hiba vagy baleset miatt kénytelenek egy-egy alkalommal a közösségi közlekedési eszközön magukkal vinni a biciklit.

A fejlesztésnek köszönhetően a biciklisek könnyebben, egyszerűbben válthatják meg a kerékpárjegyüket a HÉV-re.

2024. október 15-étől, keddtől 

a HÉV-vonalak teljes hosszán lehet biciklit szállítani egy BKK-vonaljegy vagy BKK-gyűjtőjegy érvényesítésével, emellett azonban továbbra is megmarad az 500 Ft-os – HÉV-vonalak teljes hosszán érvényes – viszonylati kerékpárjegy, illetve a Kerékpár országbérlet.

A fejlesztés nem érinti a BKK-kerékpárbérlet érvényességi területét, hiszen az október 15-ét követően is csak a fővárosi szakaszon, Budapest közigazgatási határáig érvényes. A MÁV-csoport azoknak az utasoknak, akik rendszeresen biciklivel utaznak, továbbra is a kerékpár országbérletet ajánlja, mely harminc napig érvényes a MÁV-csoport, a GySEV és a BKK egyes járatain  4.950-Ft-ért. 

Budapest,,Hungary,-,April,25,,2021:,View,On,The,Blue

Fotó: nordantin / Shutterstock/Copyright (c) 2021 nordantin/Shutterstock.  No use without permission.

Az új lehetőség csak a bicikli szállításának díjára vonatkozik, az utasnak azonban továbbra is kell rendelkeznie az adott szakaszra érvényes jeggyel, bérlettel vagy díjmentes utazásra jogosító igazolással!

Ha valaki biciklit szeretne magával vinni a HÉV-en, a következő szabályokra kell figyelnie, amelyek nem változtak.

Az utazás során egy utas csak egy biciklit vihet magával, ennek mérete pedig nem haladhatja meg a 180 x 130 x 70 centimétert (hosszúság/magasság/szélesség). A Utazás alatt a biciklit biztonságosan kell rögzíteni.

A HÉV-ek középső kocsijában az erre kialakított részén összesen négy bicikli szállítható, tekintve azt, hogy a kisebb kerekű játművek, például gyerekbiciklik vagy rollerek nem biciklinek, hanem csomagnak számítanak, így ezeket ingyenesen lehet szállítani a HÉV-en. A HÉV-megállók peronján felfestett kerékpáros piktogram jelzi, hogy melyik ajtónál lehet biciklivel felszállni. A HÉV-en is kizárólag a kijelölt helyen és kijelölt kocsikban szabad biciklit szállítani, máshol akkor sem, ha a kijelölt részre már nem fér több bicikli, közölte a MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóság.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!