A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

A McLarent lenyűgözte de la Rosa szereplése

Vágólapra másolva!
A McLaren vezetősége teljes mértékben meg volt elégedve Pedro de la Rosa idei első versenyén nyújtott teljesítményével. A szakemberek szerint a Montoya helyére beállt spanyol pilóta Németországban még jobban fog majd teljesíteni.
Vágólapra másolva!

Miután Montoya az elmúlt héten bejelentette, hogy azonnali hatállyal elhagyja a McLarent és ezzel az egész F1-et, a wokingiak tesztversenyzője, Pedro de la Rosa hatalmas lehetőséget kapott. Bár arra semmi garancia nincsen, hogy az év végéig a McLaren versenyzője maradhat, de la Rosa mégis úgy gondolja, ha jól szerepel, nem válik meg tőle a csapat.

Annak ellenére, hogy a spanyol pilóta a kvalifikáción és a versenyen is kikapott csapattársától, a jóval nagyobb tapasztalattal rendelkező Kimi Raikkönentől, a gárda ügyvezető igazgatója, Martin Whitmarsh elmondta, a vezetőség meg van elégedve de la Rosa teljesítményével.

"De la Rosa versenytempója legalább olyan jó volt, mint Kimié, ami fantasztikus eredmény" - mondta Whitmarsh. "Nem volt egyszerű számára az új időmérő rendszer, és mégis remek munkát végzett. A versenyen pedig kimagasló teljesítményt nyújtott. Nyilvánvalóan az ötödik és a hetedik hely nem a legjobb a csapatnak, de ezért talán a gumiválasztást lehet okolni. Én azonban úgy gondolom, hogy mindennek a pozitív oldalát kell nézni."

"De la Rosa fantasztikus munkát végzett Franciaországban, és abban is biztos vagyok, hogy a Német Nagydíjon sem fog kudarcot vallani."

Withmarsh továbbá azt is elmondta, hogy a spanyol azért sem tudott jobb helyeken végezni, mert a futam elején Mark Webber, az első boxkiállása után pedig Jacques Villeneuve hátráltatta.

"Nem hiszem, hogy ez volt az egyik legjobb versenyhétvégénk. Szerintem túlságosan gyengék voltunk az időmérőn ahhoz, hogy a futamon jól szerepeljünk. De la Rosa a verseny elején rengeteg időt vesztett Webber mögött, majd pedig Villeneuve hátráltatta. Ha mindezt figyelembe vesszük, akkor tényleg kimagasló teljesítményt nyújtott" - mondta Whitmarsh.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!