A Renault kivetette hálóját Raikkönenre

Vágólapra másolva!
A Renault F1 elnöke, Alain Dassas megerősítette, a francia gárda mindent megtesz annak érdekében, hogy a McLaren jelenlegi versenyzője, Kimi Raikkönen vehesse át Fernando Alonso megüresedő helyét a 2007-es idényben.
Vágólapra másolva!

Raikkönen egyelőre még nem döntött jövőjéről, noha jelenleg is érvényben lévő szerződése az év végén lejár a McLarennel. A finn pilóta egyes források szerint a Renault-tól, illetve a rivális Ferraritól is ajánlatot kapott.

A franciák az év végén elveszítik világbajnokukat, Fernando Alonsót, aki a tavaly már bejelentette, hogy a 2007-es idényt a McLarennél kezdi majd meg. A Renault eközben szerződést hosszabbított Fisichellával, aki mellé csapattársat keresnek.

Bár a világbajnok istálló bevallotta, hogy tesztpilótájuk, Heikki Kovalainen alkalmazását is fontolgatják, Dassas megerősítette, elsődleges céljuk Raikkönen szerződtetése.

"Nem titok, hogy Raikkönent akarjuk alkalmazni a 2007-es idényben" - mondta Dassas az olasz székhelyű -nak adott nyilatkozatában. "Egy végleges szerződésről tárgyalunk Raikkönennel. Ha sikerül egyezséget kötnünk, akkor roppant boldogok leszünk, mert ez azt jelenti, hogy a mezőny egyik legjobb sofőrje nálunk fog versenyezni, aki ráadásul még fiatal is, így sokat tud fejlődni."

Dassas azt is elmondta, hogy bár szívesen alkalmazná Kovalainent, a kevés tapasztalattal rendelkező finn pilóta bevetése túlságosan kockázatos lenne.

"Egy tapasztalatlan versenyző bevetése túlságosan kockázatos lenne. Manapság gyorsnak kell lenni az F1-ben, azonnal eredményeket kell produkálni, és ezt nehéz lenne elérni egy kezdővel" - mondta Dassas.

Kovalainen, aki a tavalyi évben a GP2-es sorozatban Nico Rosberg mögött a második helyen végzett, korábban már elmondta, nem szeretne még egy évig tesztpilótaként szolgálni.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!