A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
A McLaren spanyol versenyzője, Pedro de la Rosa vérszemet kapott miután a Magyar Nagydíjon megszerezte pályafutása első dobogós helyezését, és elmondta, következő célja a futamgyőzelem lesz a Forma-1-ben.
Vágólapra másolva!

A spanyol versenyző az Amerikai Nagydíjat követően kapott lehetőséget a bizonyításra, mikor Juan Pablo Montoya bejelentette, a jövő évben a NASCAR szériában kívánja folytatni a pályafutását, így azonnali hatállyal elhagyja a Forma-1-et.

De la Rosa egy év kihagyás után állt újra rajthoz a királykategóriában, ám már első versenyén pontokat szerzett. A spanyol versenyző számára azonban a Magyar Nagydíj volt a fordulópont, ahol pályafutása során először állhatott fel a dobogóra, miután megszerezte a második helyet. A 35 éves versenyző eddigi legjobb eredménye két ötödik hely volt, melyet 2001-ben az Arrows, illetve 2005-ben a McLaren színeiben ért el.

"Magny-Cours-ban a hetedik helyen végeztem, most pedig a második lettem. Ha tovább akarok javulni, akkor a győzelmet kell megcéloznom" - mondta a spanyol pilóta. "Sokkal versenyképesebbek vagyunk már. A McLaren Mercedes nem egy olyan csapat, amely évközben alábbhagy a fejlesztésekkel, minden egyes versenyre újításokkal érkezik, ebben rejlik az ereje."

Bár de la Rosa jövője még bizonytalan, a McLaren a következő két versenyen is számít a szolgálataira. A spanyol pilóta esélyei jócskán megnőttek azután, hogy a Magyar Nagydíjon felállhatott a dobogóra.

"Boldog voltam, hogy Magyarországon is versenyezhetek, és az eredmény fantasztikus. Most már csak azt kell eldöntenie a csapatnak, hogy mik a tervei velem. Inkább ők nyilatkozzanak erről, mint én, így be is fogom a számat."

De la Rosa a Török-, illetve az Olasz Nagydíjon még biztos a csapat versenyzője marad, ám nehéz lenne elképzelni, hogy a McLaren mást indítana helyette a szezon utolsó három tengerentúli versenyén.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!