Kubica vette át a vezetést Monzában

Vágólapra másolva!
Robert Kubica végzett az élen az eheti tesztek második napján Monzában, ahol nem kevesebb, mint húsz versenyző koptatta az aszfaltot.
Vágólapra másolva!

Napos, meleg idő fogadta a csapatokat a mai nap Monzában, ahol tovább folytatódott a kedden megkezdett intenzív tesztprogram. A szerdai nap leggyorsabbja a BMW Sauber lengyel pilótája, Robert Kubica volt, aki 1:22.244-es idejével állt a lista élére.

Kubica mögött nem sokkal lemaradva a Renault olasz versenyzője, Giancarlo Fisichella végzett, aki mellett a világbajnokság éllovasa, Fernando Alonso is megkezdte a felkészülést a szezon utolsó versenyeire. A spanyol pilóta Felipe Massa mögött a negyedik helyen fejezte be a mai tréninget.

A Ferrari újdonsült futamgyőztese, aki a tesztek első napján mindenkit elvert, csapattársa Michael Schumacher mellett tevékenykedett. Michael első tesztnapja azonban nem volt felhőtlen, ugyanis egy hidraulikus probléma miatt meglehetősen sok időt vesztett. A hétszeres világbajnok azonban így is 105 kört teljesített és a hatodik pozícióban végzett, miközben a Bridgestone abroncsokon, illetve a beállításokon dolgozott.

Michael a Williams-ben ülő Nico Rosberg mögött landolt, aki csapattársa Mark Webber mellett kezdte meg a munkát. Rosberg az új aerodinamikai elemeket, illetve a fékek hűtését tesztelte. Eközben Webber a gumikon és a beállításokon munkálkodott. Az ausztrál pilóta 107 kört követően csak a tizenötödik helyen végzett.

A Honda két versenyzőjével folytatta a munkát az olasz ringen. Jenson Button a hetedik, míg Barrichello, aki első alkalommal próbálhatta ki a japánok 2007-es motorspecifikációját, a kilencedik pozícióba futott be.

Jarno Trulli zárta az első tíz sorát a Toyotával. A kölni bázisú csapat azonban csak kevés kört teljesített a mai nap folyamán: Trulli 66, míg a tesztpilóta Zonta 45 kört tett meg Monzában.

A McLaren színeiben Pedro de la Rosa és Gary Paffett gördültek pályára, ám egyikük sem tudott maradandót alkotni. A spanyol pilóta 48 kör megtételét követően a tizenhatodik, míg Paffett 41 körrel a háta mögött a tizenhetedik helyen landolt.

A Super Aguri ismét lehetőséget biztosított Sakon Yamamotónak a tesztelésre, aki kedden különböző problémák miatt még csak mért kört sem tudott teljesíteni. A japán versenyző mai napja jóval eredményesebb volt, 49 kört teljesített az egyik SA06-os modellel.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!