A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Klien szerint a Honda jól járt szerződtetésével

Vágólapra másolva!
A Honda szerdán hivatalos közleményében bejelentette, Anthony Davidson megüresedő tesztpilótai ülését a Red Bulltól távozó Christian Klien veszi majd a 2007-es idényben. Az osztrák pilóta azonban elárulta, több lehetőség közül is válaszhatott.
Vágólapra másolva!

Azt követően, hogy a Red Bull Racing leigazolta Mark Webbert a 2007-es idényre, Klien számára nem maradt hely a csapatban a jövő évre.

A gárda vezetősége korábban azzal indokolta az osztrák versenyző év végi menesztését, hogy az idei évben szinte nem volt olyan alkalom, hogy fel tudta volna venni a versenyt csapattársával, David Coultharddal, így nem tudta kellően segíteni a csapat munkáját.

Mindezek ellenére az energiaital-gyárosok továbbra is támogatásukról biztosították az osztrák versenyzőt, ám Klien mégis visszautasította a Red Bull ajánlatát, pedig a csapat segítségével biztosítva lett volna a jövője az amerikai Champ Car szériában.

"Versenyezhettem volna Amerikában, azonban engem csakis a Forma-1 érdekel, ezért igazából nem is gondolkodtam az ajánlaton" - mondta Klien. "Rengetegen támogattak az elmúlt időben, és tartották bennem a hitet. Tudtam, hogy képes leszek a Forma-1-ben maradni, szerencsére a Honda felfigyelt tehetségemre, és meglátta bennem a lehetőséget."

Klien már a hónap végén megrendezésre kerülő barcelonai tesztprogramon kipróbálhatja a Hondát, ahol a jövő évben Rubens Barrichello és Jenson Button munkáját fogja segíteni a versenyhétvégéken.

"Már alig várom, hogy együtt dolgozhassak Rubens-szel és Jensonnal, hiszen hatalmas tapasztalattal rendelkeznek, és mindketten gyors versenyzők. Remek lehetőség lesz számomra a jövő év, sokat tanulhatok, és munkámmal segíthetem a csapatot a fejlődésben. Csak felszínesen ismerem a versenyzőket, de az elkövetkezendő hónapokban biztos vagyok benne, hogy összebarátkozunk. Ismerek néhány magas rangú alkalmazottat a Hondánál, különösen Gil de Ferrant, akivel rengeteget tárgyaltam az elmúlt időben. Már akkor láttam, milyen profi a csapat, így boldog vagyok, hogy velük dolgozhatom majd a következő idényben."

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!