A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Dennis szerint jövőre feltámad a McLaren

Vágólapra másolva!
A McLaren-Mercedes csapatvezetője, Ron Dennis biztos benne, hogy a jövő évben ismét visszatérhetnek a mezőny élére, ugyanis az eddigi adatok alapján lenyűgöző az MP4/22-es kódszámmal ellátott modell teljesítménye.
Vágólapra másolva!

A McLaren az idei évben borzalmasan teljesített, és tíz év óta először nem szerzett futamgyőzelmet a 2006-os esztendőben. A wokingiak azonban mindenképpen fejlődést remélnek a jövő évi versenygéptől, melyet a kétszeres világbajnok, Fernando Alonso és újdonsült csapattársa, az újonc Lewis Hamilton fog majd terelgetni a 2007-es idény során.

A vezetőség sokat vár az új felállástól, és hiszi, hogy a Ferrari példáját követve, ők is képesek lesznek visszatérni az élre, amiben az új fejlesztésű Mercedes-Benz V8-as motor, illetve az új, MP4/22-es fémjelzésű modell is segítségükre lesz.

Az új versenygép egyébként kedden sikeresen vette a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) által felügyelt kötelező töréstesztet, és ha minden a tervek szerint halad, akkor a január közepén megrendezésre kerülő bemutatóra már kettő darab elkészül belőle, melyekkel azonnal meg is lehet kezdeni a tesztelést.

Bár az MP4/22-es már nem a sztártervező, Adrian Newey műve, a vezetőség biztos benne, hogy a 2007-es modell is megállja majd a helyét a mezőnyben, sőt akár a bajnoki címért is harcba szállhat majd Alonso és Hamilton vezetésével.

"Nem szeretnék előzetes jóslatokba bocsátkozni" - kezdte mondandóját Dennis. "Vannak saját módszereink, melyekkel a fejlesztés közben mérni tudjuk az új autó teljesítményét. Nem szeretném eltitkolni, hogy eddig minden a legnagyobb rendben halad, és a kapott adatokkal teljes mértékben meg vagyunk elégedve. Rengeteg cél van, amit a szezon első versenyéig el kell érni. A pilótafülke a héten sikeresen átment a FIA kötelező töréstesztjén, jelenleg az első autó összerakásán dolgozunk."

"Mikor január közepén Valenciában leleplezzük az új modellt, már két autónk lesz, amelyekkel azonnal meg is kezdhetjük a teszteket, ezt Martin mondta nekem. Ez az ő célja, nem az enyém" - folytatta a szakember. "Abszolút biztonságban leszünk az elkövetkezendő öt-tíz évben, hiszen ehhez megvan a megfelelő szponzori és technikai hátterünk. Remek a versenyzői felállásunk, minden a tervek szerint halad, a motor jól muzsikál, még talán soha nem éreztük ennyire nyugodtnak magunkat."

"Azonban soha nem lehet tudni, hogy a többiek mire készülnek, így nem szabad alábecsülnünk őket. Óvatosan kell készülnünk a következő idényre, még akkor is, ha úgy érezzük, minden a legnagyobb rendben halad" -figyelmeztette Dennis.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!