Alonso szerint ötesélyes a világbajnokság

Vágólapra másolva!
A világbajnoki cím birtokosa, Fernando Alonso szerint lehetetlenség megjósolni, ki lesz a favorit az idei esztendőben, ám ha hinni lehet az eddigi teszteknek, akkor legalább öt csapat szállhat majd harcba a bajnoki címért a 2007-es esztendőben.
Vágólapra másolva!

A McLaren versenyzője úgy érzi, új csapata is elég jó formában kezdheti meg az idei évet, noha 2006-ban egyetlen győzelmet sem szerzett.

"A csapat nagyon keményen dolgozik, és minden erejével azon van, hogy kihozza a legjobbat az autóból" - mondta a spanyol versenyző az eheti teszteknek helyet adó Barcelonában. "Az eddig látottakból kiderül, hogy riválisaink is nagyon erősek, a különbségek kicsik, és mindössze csak néhány tizedmásodpercek döntenek. Éppen ezért biztos vagyok benne, hogy egy roppant izgalmas és érdekes bajnokság elé néz a Forma-1."

"Eddig úgy tűnik, hogy legalább négy-öt olyan csapat van, akit bajnoki esélyesnek lehet mondani. A BMW, a Renault, és a Ferrari, míg a Honda egy kicsit le van maradva szerintem. Jelenleg képtelenség megmondani, ki lesz a favorit, mert minden nap van valami meglepetés, így akár az első versenyig is várnunk kell, hogy tiszta képet kapjunk az erősorrendről."

"A legfontosabb most az, hogy az első négy-ötben legyen az ember, jól fusson és a lehető legtöbb kört teljesítse, mert csak így bizonyosodhat meg az autója megbízhatóságáról. Sajnos a tesztek második napján nekünk nem sikerült elérnünk ezt, mert csak 40-50 kört tettünk meg, ugyanis elektronikai problémák hátráltatták a munkánkat" - folytatta Alonso, aki tisztázta, múlt heti nyilatkozatát félreértették, melyben egyesek szerint azt állította, a McLaren még nem készült fel a győzelemre.

"Azt mondtam az elmúlt héten, hogy az autó nagyon jó, de még sokat kell javítanunk rajta. A szemfüles újságírók azonban úgy értelmezték ezt, hogy azt állítottam, rossz az autó. Mikor viccesen azt mondtam, az autó színe tetszik a legjobban, úgy értették, ezt azért mondom, mert csak azzal vagyok megelégedve, pedig ez abszolút nem így van. Szeretem az egész csapatot, és az újságokban csak azt lehet olvasni, amit ők akarnak."

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!