Heidfeldet meglepte a BMW remek szereplése

Vágólapra másolva!
Nick Heidfeld bár tisztában volt azzal, jó pozícióban van a BMW-Sauber, álmában sem mert volna arra gondolni, hogy a harmadik helyen végez a szezonnyitó Ausztrál Nagydíj szombati időmérő edzésén.
Vágólapra másolva!

A német versenyző mai teljesítménye igazolta, a BMW Sauber nem véletlenül volt gyors a téli teszteken. Heidfeldet mindössze csak a Ferrari finn versenyzője, Kimi Raikkönen és a McLaren kétszeres világbajnoka, Fernando Alonso tudta megelőzni a mai időmérő edzésen, így a második sorból vághat neki a holnapi 58 körös megmérettetésnek.

Nick ugyan elmondta, tisztában volt azzal, hogy jó pozícióban vannak, nem számított arra, hogy ilyen jól szerepelnek majd a szezonnyitón Melbourne-ben. "Nyilvánvalóan a remekül sikerült téli tesztek után ilyen eredményben bíztunk, de megmondom őszintén, nem számítottam arra, hogy a harmadik helyen leszek. Biztos voltam benne, hogy bekerülünk az első tízbe, de maximum az ötödik-hatodik helyről mertem álmodozni."

A BMW Sauber versenyzője szerint a Renault sokkal jobb formában lesz a holnapi versenyen, mint azt az időmérőn nyújtott teljesítménye láttán gondolni lehetne, ám egyértelműen úgy gondolja, hogy a Ferrari lesz az a csapat, amelyet le kell győzni az elsőségért.

"Véleményem szerint a Ferrari továbbra is előttünk jár, de ezt már azelőtt tudtuk, hogy a helyszínre érkeztünk. Azonban egy kicsit meg vagyok lepve amiatt, hogy a Renault nem volt gyorsabb az időmérő tréningen" - folytatta. "Viszont majd meglátjuk, miként alakul a holnapi futam. Nem tudhatjuk, hogy a többiek mennyi üzemanyagot tankoltak, de elégedettek lehetünk a teljesítményünkkel."

És bár a BMW-t többször is a technika hátráltatta a téli teszteken, Heidfeld magabiztos, hogy nem lesznek problémái a holnapi versenyen. "Sokkal boldogabb vagyok azóta, hogy beszéltem a csapat néhány tagjával, akik biztosítottak afelől, hogy minden rendben van. A teszteken többször voltak problémáink, sok időt vesztettünk emiatt, azonban csak a holnapi nap számít."

Heidfeld csapattársa, Robert Kubica is remekül szerepelt a mai tréningen, a lengyel versenyző Hamilton mögött az ötödik pozícióban végzett.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről