A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

JV: Hamilton sajnos egyre inkább Schumacherre emlékeztet

Vágólapra másolva!
A McLaren istálló pilótája, Lewis Hamilton újoncként szenzációsan mutatkozott be a Forma-1-ben, hiszen öt versenyen ötször állhatott dobogóra. Ez a teljesítmény azonban van, akit nem nyűgözött le, mégpedig 1997 világbajnokát, a kanadai Jacques Villeneuve-öt. Az expilóta élesen kritizálta a brit erőszakos vezetési stílusát.
Vágólapra másolva!

Az egykoron a Williams Renault színeiben diadalmaskodó kanadai úgy véli, hogy a Nemzetközi Automobil-szövetség (FIA) túlságosan engedékeny a fiatal versenyzővel szemben. Villeneuve legfőképp a rajtokat emelte ki, amikor is szerinte a brit túlságosan agresszíven támadja versenyzőtársait.

"Mikor lesz már vége ennek az öldöklésnek?" - fakadt ki a kanadai az Autosport magazinnak. "Lewis a rajtoknál kezd olyannak mutatkozni, mint amilyen Michael Schumacher volt, és ezért a viselkedéséért még büntetést sem kap."

"Eddig szerencséje volt, de majd meglátjuk, hogyan folytatódik. Egyre több olyan megmozdulása van, amiért másoknak fekete zászló járna"- fogalmazott keményen Villeneuve.

Hamilton hiába vezeti csapattársával holtversenyben a világbajnokságot, a volt világbajnok ennek ellenére azt gondolja, hogy a McLaren pilótájának még bizonyítania kell.

"Lewis nagyon gyors, de ezt a gyorsaságát még fokoznia kell, ha le akarja győzni Alonsót"- folytatta az egykori klasszis. "Emellett még nem láttuk azt tőle, hogy hogyan is reagál akkor, amikor nyomás alatt van. Ezt még érdekes lesz megfigyelni"- zárta le Villeneuve a brit versenyzővel kapcsolatos véleményét.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!