Raikkönen még hisz a végső győzelemben

Vágólapra másolva!
Kimi Raikkönen nagyon közel került ahhoz, hogy már jóval az idény vége előtt kiszálljon a világbajnoki címért folytatott versenyből. A finnek elég volt két elpuskázott futam, és máris azt tapasztalhatta, hogy 15 pontos hátrányban van az élen állókkal szemben. A ferraris pilóta azonban még nem mondott le a bajnoki címről.
Vágólapra másolva!

A legutóbbi két versenyen, Spanyolországban és Monacóban mindössze egy pontra futotta Raikkönen erejéből. Ám miközben a finn botladozott, addig legfőbb riválisai serényen gyűjtögették a jobbnál jobb helyezéseket, így jócskán elléptek a 27 éves klasszistól.

Raikkönen tehát többet nem hibázhat, de számára most mindennél fontosabb, hogy elfelejtse a monte-carlói hétvégét: "Monaco már csak egy ködös emlék. Kanadában a Ferrari visszavág majd"- bizakodott a pilóták pontversenyében jelenleg a negyedik helyen tanyázó Raikkönen, akinek optimizmusát megerősítheti az, hogy a szerelők új első és hátsó szárnyakkal szerelték fel az F2007-est a montreali versenyre.

"Egy biztos, most nem történhet meg az, ami Monacóban, hogy a McLaren egy perccel előttünk ér célba"- folytatta a finn, aki a mezőny nagy részéhez hasonlóan körhátrányban fejezte be a hercegségbeli nagydíjat, de a harmadik helyet elcsípő csapattársa, Felipe Massa is 69 másodperces hátrányt szedett össze a leintésig az ezüstnyilakkal szemben.

Mindenesetre Raikkönen nem lenne "Jégember", ha most ebben a szorult helyzetben is nem őrizné meg hidegvérét: "A hátrányom nem nagy, és a pozícióm sem olyan katasztrofális. Néhány jól sikerült verseny részünkről, egy-két elfuserált futam az ellenfeleinktől, és máris másként nézd majd ki a dolog."

"Továbbra is úgy vélem, hogy jó esélyeim vannak a világbajnoki cím megszerzésére. A legjobbat fogom magamból kihozni, és a lehető legtöbb versenyt meg fogom nyerni. A szezon végén pedig majd összeszámoljuk a pontokat"- fejezte be Raikkönen.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!