Andretti szerint Massa esélyesebb Raikkönennél

Vágólapra másolva!
Kimi Raikkönen idei szezonja remekül kezdődött, azonban a legutóbbi két futamon mintha elpártolt volna mellőle a szerencse. Csapattársa, a brazil Felipe Massa teljesítménye viszont éppen ennek ellenkezőjét mutatja. Az 1978-as világbajnokot, Mario Andrettit is meglepte a brazil kiváló szereplése.
Vágólapra másolva!

A 67 éves olasz származású klasszis szerint a finnre hatalmas nyomás nehezedik, és ez megváltoztatja a dolgokat. A Ferrari csapathoz nem titkoltan a világbajnoki cím megszerzésének reményében igazoló Raikkönennek olyan csapattársa akadt Felipe Massa személyében, aki nem akar másodhegedűs lenni a finn mögött és aki a jelek szerint rengeteget tanult Michael Schumachertől.

"Úgy vélem Massa lépéselőnyben van Raikkönennel szemben, hiszen korábban érkezett a Ferrarihoz és emlékezzünk csak vissza, kétszer is legyőzte Michaelt"- mondta Andretti az Autosport magazinnak adott interjújában. "Massa ismeri az autót és ismeri az embereket, ő jobban a csapat része. És szerintem Kimi valószínűleg érzi ezt."

Ráadásul Andretti számára a finn versenyző valahogy mindig passzívnak tűnik. Véleménye szerint ennek az lehet az oka, hogy a csapat nem áll mögé annyira, mint ahogyan várta, és ez a helyzet óriási nyomás alatt tartja a pilótát, de szerinte ez az állapot nem tart sokáig.

"Kimit erősebb jellemnek tartom Massánál, ezért szerintem a végén jobban fogja viselni ezt a helyzetet."

A volt világbajnok ugyanakkor úgy véli, hogy a brazilnak van jelenleg a legnagyobb esélye a végső győzelemre, ám érdekes lesz megfigyelni azt is, hogy Felipe vajon megbízható csapatvezérré tud-e válni a Ferrarinál.

"Gyakran találkozol pilótákkal, akik óriási tehetségek, de szellemi erejük nem megfelelő ahhoz, hogy ezt kamatoztassák. A múltban néha láttuk Felipét összeomlani, de talán most már van elég önbizalma ahhoz, hogy ez megváltozzon. Sokat kezdhet azzal a támogatással, amit a csapattól kap"- tette hozzá az amerikai világbajnok.

"A kölyök mindig gyors volt, és ugyanakkor vad is. Ha valaha arról álmodott, hogy világbajnok lesz, hát erre sosem lesz jobb alkalma, mint most. Kritikus pont ez a karrierjében. Az év elején elvesztett egy pár versenyt, de aztán a harmadikat és a negyediket már megnyerte"- fejtette ki véleményét Massáról Andretti.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!