A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Egy kis napsütés - hűvös vizek

Vágólapra másolva!
Szombaton kirándulóidőben lesz részünk. A hűvös hajnalt követően több órára kisüt a nap. Az időnkénti felhősödésből elsősorban keleten alakulhat ki zápor, zivatar. 24 fok körül tetőzik a hőmérséklet. Strandidő nincs, természetes vizeink néhány nap alatt 5-7 fokot hűltek. Közérzetünk számára ez a hőmérsékleti tartomány optimális, élénkséget, frissességet adhat szervezetünknek. Vasárnap délután többfelé alakulhat ki zápor, zivatar.
Vágólapra másolva!

A Földközi-tenger középső medencéjétől a Balti-tengerig egy magassági hidegcsepp hatására változékony, az átlagosnál kissé hűvösebb az idő. Sokfelé fordul elő eső, zápor, helyenként heves zivatar. A szabálytalan felhőmező felhőfilmjeinken is jól látható. Ezzel szemben Skandinávia és a Brit-szigetek legnagyobb részén nyári idő uralkodik sok napsütéssel, 25-27 fok körüli hőmérsékletekkel. Franciaországban is sok a napsütés, Ibériára és Görögországra a kánikula a jellemző. A Fekete-tenger partvidékén helyenként 35 fokig melegszik a levegő, de az érkező hidegfront előtt sokfelé alakul ki heves zivatar.

Részletes időjárás

Szombaton a változóan felhős ég mellett több órára kisüt a nap. Legfeljebb elvétve alakul ki délután rövid zápor, zivatar. Ugyanakkor a Tiszántúlon a gyakran erősen felhős égből szórványosan fordulhat elő eső, zápor. Időnként megélénkül az északnyugati szél. Napközben 21, 26 fokra melegszik a levegő.

Természetes vizeink hőmérséklete egy hete még rekordokat döntögetett. Most a Fertő-tó vize csak délutánra éri el a 20 fokot, a többi vízhőmérséklet is kissé hűvösnek mondható. Csak a bátrabbaknak, edzettebbeknek ajánlott a tavakban, folyókban való fürdés.

Gyenge hidegfronti hatás várható, szervezetünk felszabadul. A mérsékelt felmelegedés és a sok napsütés együttesen igen jó hatással van közérzetünkre. Frissek, energikusak leszünk. Kiránduláshoz, szabadtéri programhoz is megfelelő az idő, de főként keleten a záporok, zivatarok eshetőségével is számolnunk kell. Általában kedvező útviszonyokra készülhetünk, a keleti megyékben van nagyobb esély, hogy átmenetileg záporba kerülünk. Napközben nyáriasan öltözhetünk, de naplemente után már hűvös lesz az idő.

Vasárnap a hűvös hajnalt követően többórás napsütés melegíti a levegőt. Később időnként megnövekszik a felhőzet, és elsősorban a nyugati megyékben számíthatunk záporra, néhol heves zivatarra. Zivatarok környezetében átmenetileg viharos széllökések is kialakulhatnak. A hőmérséklet csúcsértéke 23, 28 fok között alakul.

Hétfőn a néhány órás napsütés mellett gyakrabban megnövekszik a felhőzet, és szórványosan alakul ki eső, zápor, néhol zivatar. Általában mérsékelt lesz a nyugatias szél, de zivatarok környezetében erős széllökések is lehetnek. A hőmérséklet csúcsértéke 23, 28 fok között alakul.

Az ezt követő napokban is folytatódik a változékony idő. A több-kevesebb napsütés mellett elszórtan fordul elő zápor, zivatar. Általában 25 fok körül tetőzik a hőmérséklet.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!