Leverték a tartozást - elmaradt bérük miatt bántalmazták főnöküket

Vágólapra másolva!
Öt pécsi férfi ellen indított eljárást a rendőrség, mert elmaradt munkabérüket követelve megverték munkáltatójukat. A sors fintora folytán azonban a megvert vállalkozót is őrizetbe vették: őt másik három bűncselekmény miatt régóta körözte a rendőrség - tudósít az MTI. 
Vágólapra másolva!

Az épületek felújításra szakosodott budapesti vállalkozó 350 ezer forinttal tartozott munkásainak. A férfi azonban nem fizetett, ezért dolgozói úgy döntöttek: ha nincs más lehetőség, erőszakos úton hajtják be járandóságukat.
Az alkalmazottak múlt hét végén egy pécsi borozóban akadtak főnökük nyomára. A férfitől először munkáltatói igazolást kértek mobiltelefon vásárlása céljából, mert úgy vélték: a telefon eladásából fognak pénzhez jutni, de az ügylet kútba esett. A vállalkozót alkalmazottai egy közeli tóhoz vitték, hogy bántalmazással bírják rá az elmaradt munkabérek kifizetésére.

2-8 év szabadságvesztés járhat a főnökverőknek

Bár a pórul járt vállalkozó feljelentette munkásait, az ügy érdekessége, hogy őt is letartóztatták: a férfi ellen három korábbi bűncselekmény miatt országos elfogatási parancs volt érvényben. Munkáltatót verni azonban nem kifizetődő: a vállalkozó munkásai "sanyargatással elkövetett személyi szabadság megsértése és kifosztás" bűntette miatt kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntethetők.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!