A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Stresszes állások toplistája

Vágólapra másolva!
Túlmunka, rossz fizikai körülmények, időcsapda, rossz viszony a kollégákkal és a főnöki terror a stressz leggyakrabban előforduló forrása az egyes munkahelyeken - áll a finn Turkui Egyetem kutatásában. A stresszes munkakörök toplistáját az egészségügyben dolgozók vezetik.
Vágólapra másolva!

A huszonhat foglalkozás ezer munkavállalójának részvételével összeállított lista élmezőnyében találhatóak még a pedagógusok, a szociális, valamint az ügyfélszolgálati területén dolgozók. A tanulmány alapján a cégen belüli légkör, az előrelépési és döntéshozatali lehetőségek, a megfelelő munkabiztonság hiánya ugyancsak megterheli a munkavállalókat. Érdekes megállapítása a tanulmánynak: a pénzügyi elemzők, a versenyszférában tevékenykedő, valamint az első számú vezetők nem érzik megterhelőnek a napi munkát.

Ügyfélszolgálatosok veszélyben

A kutatás alapján az egyik legnagyobb stresszfaktort az érzelmeken alapuló munkakörök jelentik, amelyekben kommunikációs eszközökkel kell meggyőzni az ügyfeleket. A dolgozók érzelmi disszonanciát tapasztalhatnak, amikor aktuális állapotuknak nem megfelelő érzelmeket kell kifejezniük - Ügyfélszolgálaton, call-centerekben veszélyként jelentkezik a megjátszás, az aktuális érzelmi állapot eltitkolási kényszere, ami alacsony önértékeléshez, rosszabb esetben depresszióhoz is vezethet.

Stressz toplista

Egészségügyi dolgozó
Szociális munka
Tanár
Szociális gondozó
Ügyfélszolgálatos
Vendéglátóipari dolgozó
Rendőr
Szakértői szinten dolgozó menedzser
Közszolga
Titkárnő/asszisztens
Könyvelő
Tűzoltó
Fogorvos
Rendőri felsővezető

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!