A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Ellenőrzik a munkahelyi esélyegyenlőségi tervet

Vágólapra másolva!
Az idén az Egyenlő Bánásmód Hatóság már ellenőrzi, hogy a munkahelyeken elkészítették-e az esélyegyenlőségi tervet, annak milyen a minősége. Ha kell, bírságot is kiszabnak. Igaz, a terv összeállítása a magánvállalkozásoknak nem kötelező - számol be a Világgazdaság.
Vágólapra másolva!

Kiss Péter szociális és munkaügyi miniszter a munkavállaló nők hatodik alkalommal megrendezett országos konferenciáján elmondta: az 50-nél több munkavállalót foglalkoztató állami vagy többségi állami tulajdonú munkáltatóknak kötelező az esélyegyenlőségi terv elkészítése. A tapasztalatok szerint viszont ezt az elvárást nem mindenhol teljesítik.

Amit a tervnek tartalmaznia kell

A törvényi előírás (Munka törvénykönyve 70/A. § (2) bekezdés) szerint az esélyegyenlőségi terv tartalmazza a munkáltatóval munkaviszonyban álló, hátrányos helyzetű munkavállalók, így különösen a nők, a negyven évnél idősebb munkavállalók, a romák, a fogyatékos személyek, valamint a két vagy több tíz éven aluli gyermeket nevelő munkavállalók vagy tíz éven aluli gyermeket nevelő egyedülálló munkavállalók foglalkoztatási helyzetének elemzését, az esélyegyenlőség biztosítására megfogalmazott célokat és azok eléréséhez szükséges eszközöket.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!